Sárgabarackos - mézes csirkenyársak




Egy-egy horgászatra örömmel találok ki valamilyen finomságot. Sokszor bevallom nem konkrét ötlettel készülök, hanem alapanyagokkal. A csirkét tudom, hogy gyorsan megsül, a darált hús mindig beválik, mert lehet belőle akár egy finom bolognai ragu, fasírt, de még hamburger pogácsa is. Ha grillezős időnk van, akkor egyértelmű, hogy valami "marhaság" is kerül a rácsra. Ezek mellé természetesen hozzájön még jó nagy adag friss és szárított fűszerpakk, hogy biztosan ízletes legyen a végeredmény. 
Így született ez a fogás is. A fotó ismét a fejlámpa "csodájának" köszönhető! Éljen az esti főzés!😊

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 8 db nyárshoz:

40 dkg sárgabarack
40 dkg csirkemell
2 ek. akácméz
3 ág friss kakukkfű
őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj
8 db grillnyárs

➽ A csirkemellet kb. 3x3 cm nagyságú darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint (én kb. 1/2 tk. sót és 1/4 borsot használtam hozzá), továbbá 2 ág (kb. 10 cm) friss kakukkfű levelet rámorzsolunk a húsra. Ezután meglocsoljuk 4 ek. olívaolajjal a húsokat és alaposan összekeverjük az egészet.

➽ A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk

➽ A következő lépésben egy grillnyársra felváltva ráhúzunk egy csirkehúst és egy felezett barackot. Javaslom, hogy nyitásként és zárásként is csirkehús legyen a nyárson, így biztosan fent fognak maradni az alapanyagok.


➽ A grillt beizzítjuk, amikor már elég forró a rács ráhelyezzük a csirkenyársakat. Többször megforgatjuk sütés közben a húsokat, hogy minden oldalról piruljanak. 

➽ Mielőtt végleg elkészülne a grillezett finomság, úgy az utolsó 5 percben megkenjük vékonyan a már majdnem kész nyársakat mézzel. Egy kicsit megpirítjuk ezeket és máris vehetjük le a rácsról. Vigyázzunk meg ne égjen a méz. Igazán ízletes, könnyű fogás lesz a végeredmény. Tálaláskor kevés friss kakukkfüvet is morzsolhatunk a nyársakra.

Zárásként hozok néhány hangulatfotót nektek a partról. Szeretem a békét és a nyugalmat, de az elrohanó időt már kevésbé. Igazán szép fogásokban bővelkedett ez a néhány nap. 10 kg alatt csupán csak 2 db halat fogtunk. 




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések