Pimasz pisztráng Fecó módra





Tudni kell, hogy imádjuk a halat és nagy HO-HO-HO hírében állunk az én imádottammal mindketten.  Na jó, nem vagyunk mi akkora peccantósok, de szeretjük rémisztgetni a halakat. Én a ragadozó halakat részesítem előnyben, az én imádottam pedig a bojlizás megszállottja. Ebből a kettőből alkotunk mi egy őrült párost. Én konkrétan mindent kifognék a vízből, ami mozog és a serpenyőben landolna, de viszont némely szabály engem is megbéklyózJ

Most kivételesen a pisztrángok nem a mi horgunkra akadtak, de mit sem veszít kulináris értékéből a belőle készült étel. Rém egyszerű akár faszenes grillen készítve (ízletesebb), akár így városi gerilla grillen vagyis ilyen elektronyos változaton J Ez az étel nem az én érdemem most. Fecóm dobta össze gyorsan. Buzdítottam, hogy sziporkázzon nekem egy bejegyzés formájában, de még várat magára ez az attrakció.

 
Mi kell hozzá:

Körülbelül előkészületekkel együtt 20 perc türelem
2 pisztráng (25 dkg-os darabokat láthattok a képen)
1 db kisebb citrom v. lime
4 kicsi ág rozmaring/ kakukkfű
2 kk. só




A pisztrángokat megmostam  és esetünkben már konyhakész állapotban mehettek is a grillre. Tudom, hogy sokaknak kiesik a látóterükből  a METRO áruház és a bejutás sem olyan egyszerű, de megéri ellátogatni egy-egy ilyen földi halandóknak és kereskedőknek fenntartott helyre. Annyi fajta tengeri és hazai szörnyeteg sorakozik az óriási jégpulton, hogy az ember nem győz válogatni. Az árak is a különlegességek terén sokkal barátibbak, mint egyébként.

1 kávéskanál sóval meghintem a hal belsejét.

A citromot megmosom kettévágom hosszában és fél körcikkekkel 3-4 darabbal telerakom a hal pocakját.

Zsenge, 2-2 db  5-6 cm-es ágnyi rozmaringot tépkedek a citromokra és igazándiból már kész is a halunk. Mehet sütni. Az okosok azt mondják, hogy 3-3 percet kell rajtahagyni egy-egy oldalával a grillen. Talán igaz-talán nem. Én az 5-5 perces változatot preferáltam és átsülve már kész is volt a finomság.

Limos rizssaláta nagyon, de nagyon passzol hozzá, de egyéb könnyű salátával, grillezett zöldségekkel is bátran tálalható.

Ennyi volt a villám poszt mára.

Stílszerűen úszom tovább az árral :-)

Szép napot! 





Népszerű bejegyzések