Rókagombás batyuk


A héten megjelent a Nosalty hasábjain két hájas receptem a hét gasztrobloggere fülecske alatt.Nagyon nagy öröm ez nekem! A hely szűke miatt viszont sajnos nem láthattok annyi képet az oldalon. De mindezért kárpótol benneteket a blog. Hiperrészletes leírást kaphattok. A hivatalos változatot pedig itt láthatjátok.

Sokszor meséltem Nektek, hogy Nagymamám öröksége ez a recept. Imádom, szeretem, őrzöm! Az alapokkal most nem untatlak benneteket. Egy kattintás ide és már ki is okosodhattok a témában! Most viszont egy isteni finomságot láthattok.
Aki S.O.S. szeretné elkészíteni a rókagombás batyukat, vehet leveles tésztát is a boltban. Nem ugyanaz, de egy alternatíva. 





    Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
    10 dkg sajt (Trappista vagy, ami akad)
    20 dkg rókagomba 
    20 dkg kolozsvári szalonna
    4 gerezd fokhagyma  
    3 szál friss kakukkfű morzsolva 
    30 dkg tészta 


 

Uzsonnának, de kisebb vendégváró falatoknak is tökéletesek.Alternatíva lehet még a csiperke gomba is.Hasonlóan finom másik gombával is! 

-Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát és a gombát némi morzsolt kakukkfűvel és aprított fokhagymával kicsit megdinszteljük.

-A végén 10 dkg sajtot hozzáreszelünk és félretesszük

-A hájast kinyújtom kb 0,5 cm vastagságúra. 
- Éles késsel kb. 12x12 cm-es hájas tészta kockákat vágunk. A centit ne vegyétek véresen komolyan. Csak viszonyítási alap. A lényeg, hogy takaros kis négyzeteket vágjatok ki.
- Majd 1 ek. tölteléket halmozunk a négyszögek közepére. 
 

- Innen már nincs túl sok tennivaló. Fogjuk a két-két sarkát a négyzetnek és batyut formázunk.  Én egy kicsit csak a "buli kedvéért" összenyomkodtam két ujjal az illesztéseket.

-15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a finomságot és az utolsó néhány percben egy kis sajttal is megszórhatjuk a tetejét. De ez már nem kötelező. Íme lent láthatjátok a végeredményt!
Imádtam minden falatkáját!

Szép hétvégét kívánok Nektek!


Népszerű bejegyzések