Bazsalikomos palacsinta garnélakrémmel és egy szem olívabogyóval
Még egy olívabogyós finomság! Ez vitte nálam a pálmát!
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg spanyol olívabogyó
- 1 db egész tojás
- 1 dl szóda v. szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 10 levél bazsalikom
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg garnéla
- 1 kk. oregánó
- 1 dl majonéz
- 10 dkg liszt
Elkészítés
Roppant finom "bulifalatok" születtek maximum 30 perc alatt a konyhában. A lisztet, tojást, a friss bazsalikomot, sót és a szódát egy turmixgépben néhány másodperc alatt összeturmixolom. 10 percet pihentetemA konyhakész, előfőzött garnélarákokat kb. 5 perc alatt egy pici olajon, kizárólag natúran megsütöm. Ezt összeturmixolom egy botmixer segítségével a majonézzel és az oregánóval.
Elsőként előkészített palacsinta tésztát megsütöm. Megkenem az egész palacsintát a garnélás krémmel és a tészta szélét végigrakom finom olívabogyóval!
Majd összetekerem és minden egyes olívabogyónál elvágom a palacsintát. Fogpiszkálókat szúrok az így elkészült falatokba és már tálalhatom is a kedves vendégeknek. A mi vendégeinknél nagy sikert aratott:-) Örömteli kuktálkodást kívánok!