Gourmet Box tesztelve


Már nagyon vártam az ígéretes és igényes Gourmet Box (http://gourmetbox.hu/) megjelenését. Előre leszögezem, hogy semmiféle üzleti kapocs nem köt a céghez. Pusztán az egyedülálló kezdeményezés és a minőségi alapanyagok vezéreltek a tesztelés útjára. Most megosztom Veletek a tapasztalataimat!

MI EZ?
A Gourmet Box (http://gourmetbox.hu/) egy ételdoboz hús, köret és szósz kombinációjával! Tartalma minőségi magyar termékekből tevődik össze. Tartósítószer nélkül 100%-ban természetes összetevőkből sous vide technológiával készülnek  az ételek. A legjobb, hogy az elkészítése minimális időt vesz igénybe. Egy serpenyő és egy gázláng szükséges csak. Otthon kb. 15 perc alatt éttermi minőségű ételt varázsolhatunk az asztalra a kicsomagolástól a tányérig. Még egy kis praktikusság: az ételek hűtőben 14 napig elállnak. Tehát előre tervezhetünk a rendelésnél.

MIT TAKAR A SOUS VIDE TECHNOLÓGIA?
Vákuum alatti főzést jelent a sous vide technológia. Egy hőálló tasakba kerül a hús vagy a zöldség, légmentesen lezárják azt és egy vízzel teli "sütőmasinában" hőkezelik az ételt. A világ nagy séfjei örömmel alkalmazzák ezt a folyamatot, mivel az ételek sokkal zamatosabbak, szaftosabbak maradnak. A gép ehhez már itthon is kapható, de kb. 160 000 Forintos árával nem éppen az átlag embert célozza meg. De erről az élvezetről nem kell lemondania senkinek sem. Itt a Gourmet Box!

HOGYAN LEHET RENDELNI?
 Egyszerűen és kényelmesen emailben lehet leadni a kívánt mennyiséget és kiválasztott ételt! Rendelésre még csak Budapest területén van lehetőség megadott időpontokban, de biztosan rövid időn belül eljut az ország többi szegletébe is. 
Minderről itt tájékozódhattok bővebben: https://hu-hu.facebook.com/gourmetboxbudapest
Az új weboldalt pedig itt érdemes átnézni: http://gourmetbox.hu/
Egyetlen negatívumként említem, hogy a megrendelésről nem kaptam visszajelzést és a kiszállításról sincs bővebb információ.  De idővel biztosan ez is megoldódik. Egyébként a kiszállítás is flottul ment, sőt a rugalmasság miatt is piros pont jár.

MIBŐL VÁLASZTHATUNK?
Jelenleg 4 étel van a repertoárban. Ez folyamatosan bővülni fog.
Rosé kacsamell, mentás meggyszósszal, rozmaringos parázsburgonyával
Konfitált kacsacomb pirított kelkáposztával, vajas parázsburgonyával
Szűzérmék dijoni mustármártással, ropogós, kakukkfüves, vajas zöldségekkel
Kéksajtos-fehérboros csirkemell steak árpagyöngye rizottóval
Én a kacsamell és a szűzérmék mellett tettem le a voksomat. Megjegyzem jól választottam! De a többit is ki fogom próbálni!

A KICSOMAGOLÁSTÓL A TÁNYÉRIG

 A doboz olyan, mint egy minőségi szakácskönyv lapjai. Minden információ megtalálható rajta az összetevőktől kezdve, a kalóriatartalmon át, egészen az elkészítési javaslatig. Ügyes és "bolondbiztos"! Abszolút kezdők is biztos sikerrel zárhatják a főzést!



A dobozt felbontva szépen felsorakoznak benne az alapanyagok, a hús, köret és a szósz triumvirátus. 
Az én választásom a következő volt: rosé kacsamell, mentás meggyszósszal, rozmaringos parázsburgonyával és szűzérmék dijoni mustármártással, ropogós, kakukkfüves, vajas zöldségekkel. 

Innen már csak 15 perc türelem kell a tálalásig. A tasakokat kb.  
80°C-os vízbe kell dobni és kb. 3 percig kell benne hagyni. 

Majd egy serpenyőbe kis zsiradékot teszünk, a tasakokat felvágjuk és a forrós serpenyőben kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a húsokat és a zöldségeket. Én egy serpenyőben intéztem mindkettőt és a szósz felmelegítését is megoldottam úgy, hogy a meleg vízbe helyeztem tálalásig.

Már csak a szeletelés, tálalás és elfogyasztás volt hátra. Letisztult ízek, szaftos húsok roppanós zöldségek kerültek a tányérra. A szószok is finomak voltak, de nekem egy picit sok volt a mennyisége. Ezt viszont egyéni vélemény, nem kötelező mindet ráönteni az ételre! Sajnos a végeredményről a fotók este készültek, így nem a legjobb minőségűek, de a lényeg jól látható! 
VÉLEMÉNYEM
Végre egy dobozos étel, amiben nem csalódtam. Gyors, finom és egészséges. Az adagok elegendőek egy felnőtt ember számára. A húsok igazán szaftosak, a zöldségek kellően ropogósak. 
Egyedülállók, párok, családok, üzletemberek, egyetemisták, idősek és fiatalok, kezdő háziasszonyok és kikapcsolódásra vágyó profik egyaránt örülni fognak a Gourmet Box termékeknek. Tetszik, hogy egy romantikus vacsorán is megállják ezek az ételek a helyüket, de akár én még a tópartra a horgászatainkhoz is vinni fogok egy-egy dobozzal magunknak. Próbáljátok ki! Én már el is döntöttem, hogy nem hagyom abba a finomságok tesztelését!

KIEGÉSZÍTÉS
 A másik két finomságot is sikerült letesztelni! Ismét nem csalódtam. Kellemes ételek készültek belőlük. A legjobb, hogy még mindig csak tálalással együtt 10-15 percet vett igénybe az étel elkészítése! Nálam a díjnyertes termék a rosé kacsamell, de érdemes tesztelgetni mindegyik ízvilágot. A kacsa roppant puha volt, a csirkemell mellett a káposzta köret megért egy misét! 

Kóstoljátok meg bátran!



Népszerű bejegyzések