Baracklekvár
Verőfényes napsütés van, de mégis a télre gondolok. Hogy miért? Mert szeretném elcsomagolni a nyár ízeit zimankósabb napokra. Egy egyszerű palacsintát is feldobhatunk veled, de valljuk be őszintén a zserbóban a helye! Vagyis nálunk ott! A sárgabarack egyébként frissen fogyasztva az egyik kedvencem. A és C vitamin tartalma igen magas, 2-3 darabot naponta elfogyasztva fedezhetjük a napi A vitamin forrásunkat. Egy ideje leszoktam már a túlzott cukrozásról és pektint használva természetesebb ízhatást szeretnék elérni a lekvároknál.
Hozzávalók 4 db 2 dl-es üveghez:
1 kg érett sárgabarack
25 dkg cukor
1 ek. pektin
Mindig odafigyelek, hogy jó minőségű gyümölcsöt vegyek. Ebben az esetben érett, de még egészséges sárgabarackokat válogattam.
Kimagozás után egy edénybe raktam a felnegyedelt barackokat és megszórtam a cukorral, majd állni hagytam egy fél órát.
Ezután alacsony lángon felraktam főni az lekvárt. 30 perc után kicsit átturmixoltam az egészet, hozzákevertem a pektint és további 10 percig főztem.
Kimosott, kifertőtlenített üvegekbe öntöttem a lekvárt, rácsavartam az üvegek tetejét és már várták is a téli pihenőt!