Erdei piac - Kóstolj és kirándulj! - 2015. augusztus 09.


Szándékosan vártam ezzel a bejegyzéssel a következő piac előtti időpontig, mivel nem szerettem volna, ha feledésbe merül a program.
Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” kezdeményezés a Mozgó Piac Program, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával született meg. Gyorsan előrebocsátom, hogy hihetetlenül igényesen válogatták össze az árusokat, a környezet hangulatos, egyszerűen tökéletes és igazán kellemes egy kicsit az erdőben tekeregni! Igazi kikapcsolódás!

A helyszín Budakeszi és Telki között található a felújított Hideg-völgyi erdészlak parkja. Kocsival érkezők ingyenesen parkolhatnak is és BKV-val közlekedőknek is szerencséjük van, hiszen két busz is pontosan a kapuban áll meg! De erről a bejegyzés végén adok bővebb információt és menetrendet. Tehát ideális környezet a főváros közelében, mégis távol a város nyüzsgésétől. Gyerekekkel érkezőknek is tökéletes választás, mivel takaros pihenőhely, homokozó, mászófal, piac ideje alatt rögtönzött állatsimogató is található a parkban és innen indulnak kedvelt túraútvonalak is.

Most jöjjön egy kis ízelítő a nagyszerű árusok közül. Hármat emelek a nagyszerű, színes felhozatal közül, de a bejegyzés végén egy kis montázzsal is várlak benneteket a többiekről! Az első nagy kedvencem az Ízek a vadászházból termékei. Már szarvas szalámival is kedveskednek a vásárlóknak pástétomok és rillettek  mellett. Kóstolóra és kedves kiszolgálásra mindig számíthatunk a standjuknál! Nekem személy szerint a vadas és a narancsos-barackos pástétom a nagy kedvencem. Próbáljátok ki! 

A következő nagy kedvencem a Tahitótfaluból származó füstölt pisztrángok. Most füstölt változatban vettük, de natúr és olívás pástétomként is kapható ez a könnyen megszerethető halfajta. Akár csak úgy elcsipegetni, akár magam által készített kencékhez tökéletes választás a füstölt pisztrángjuk. 



Végül, de nem utolsó sorban a Kertemben egy kecske családi gazdaság sajtjai taroltak nálunk. A kis kóstoló csónakok nagyon baráti áron adnak egy kis betekintést Lambing Roberta és Varga Gyula szívvel-lélekkel végzett munkájába. Friss sajtok, gomolyák, krémsajtok, érlelt sajtok (az utóbbiak bolondjai vagyunk), füstölt sajtok és még sok-sok más finomság megtalálható a kínálatukban.



Igazán ritka ennyi jó minőségű terméket egy helyen megvásárolni. A fatáblákra felírva minden termelő neve megtalálható. Szinte mindenhol kaphatunk egy kis kóstolót a termékekből és valamilyen tájékoztató anyagot is magunkkal vihetünk. De ami a legfontosabb, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a termelővel, elbeszélgethetünk velük és betekintést nyerhetünk egy-egy produktum elkészülésébe.

Vasárnap délelőttől harmadik alkalommal rendezik meg az erdei piacot a Hideg-völgyi erdészlaknál. Látogassatok el minél többen! Autóval vagy a 794-es és 795-ös buszjáratokkal juthattok ki a helyszínre a legkönnyebben! Kellemes vásárlást kívánok Nektek!



Népszerű bejegyzések