Tejfölös-gombás hús pörkölt tarhonyával
Horgásztúránkon sok-sok finomság rotyogott a fazékban. Egy egyszerű, otthon konyhai körülmények között is elkészíthető ételt hozok most Nektek a szabad ég alól.
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 3-4 személyre:
50 dkg sertéscomb
25 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek. étolaj
1 pohár 12%-os tejföl (150 g)
3 csapott ek. liszt
só és őrölt fekete bors
víz
30 dkg tarhonya (http://net-teszta.hu/tarhonya__kozepes_meretu_)
étolaj
víz
só
A sertéscombot felkockázzuk körülbelül 2x2 cm-es darabokra vagy vékony (1 cm széles) csíkokra. A formát mindenkinek a saját ízlésére bízzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
4 ek. étolajat rakunk egy magasabb falú edénybe, beleöntjük a húst és a vöröshagymát. 4-5 perc alatt kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és feltesszük közepes lángon körülbelül 40 percre főni.
Közben a gombát megtisztítjuk, felnegyedeljük és félretesszük.
A pörkölt tarhonyát elkészítjük. 4-5 ek. étolajon egy magasabb falú serpenyőben közepes lángon pirítani kezdjük a tarhonyát. Amikor egy kis színt kap a tészta, megsózzuk ízlés szerint (nálunk kb. 1/2 tk. só) és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tésztát. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz el nem fő és a tarhonya pergős nem lesz.
Amikor letelik a 40 perc a hús főzésénél, akkor behabarjuk. A tejfölt egy kis főzőlével és 3 csapott evőkanál liszttel simára keverünk. Ezt hozzáöntjük a lábas tartalmához és további 20 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a felnegyedelt gombát is. Így megelőzzük azt, hogy a gombát túlságosan megfőzzük és ne maradjon tartása.
Tálaláskor a pörkölt tarhonyával együtt kínáljuk!
Válogassatok az Óföldeáki Tésztaüzem tarhonyái közül! Három méretben és kiváló minőségben vásárolhatjátok meg ezeket a terméket itt: http://net-teszta.hu/termek/10026:tarhonya_kozepes_meretu
Én csak ezt használom!