Damniczki Budapest - Zöldséges fagyik és még annál is több


Végre eljutottunk a Damniczki Budapest Cukrászdába. Már nagyon sokat hallottam a helyről és felkeltette az érdeklődésemet a hihetetlen mennyiségű különleges fagylaltválaszték. A Bazilikától csupán néhány percre találjátok ezt a páratlan helyet. Most éppen az utcát újítják fel, de ne rémüljetek meg, nyugodtan be tudtok menni az üzletbe. 


Miért olyan híres a Damniczki cukrászda?
Damniczki Balázs cukrászmester 1998-ban nyitotta meg székesfehérvári üzletét "kényszervállalkozásként" igen fiatalon. 
Nagy hangsúlyt fektet a cukrász az alapanyagok kiválasztására és a természetes, adalékanyagmentes hozzávalókra. 2013-ban az Év Fagylaltja címet ők nyerték el, a vörösboros málna fagylaltjukkal. Majd 2014-ben érkezett el az igazi siker a cukrászat életébe, hisz a Somlói Revolúció elnevezésű tortájuk lett a 2014-es év ország tortája. Bevallom, hogy a Sulyán Cukrászda szilvagombóc tortája után, ez a második kedvencem az országtorták közül.
2017 áprilisban Damniczki Balázs első helyezést ért el a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour magyarországi versenyén. A fekete teás málnafagylalt vitte el a pálmát. A képen ezt az örömhírt láthatjátok. Igazi vevőcsalogató.  


Székesfehérvár után 2016 óta a budapesti ínyencek is belekóstolhatnak a cukrászda különlegességeibe, ugyanis megnyitott a Hercegprímás utcai üzlet a Bazilikától néhány percre. 

A kínálat igen széles. Közel 50 fajta fagylaltból lehet választani, emellett sütemények, kávé és egyedi frissítők is kaphatóak. Mindezek mellett még kényelmesen meg is reggelizhetünk itt. A kiszolgálás kedves, figyelmes még egy forgalmas szombati napon is, amikor is egy egész násznép betódult hűteni egy kicsit magát.

Zöldségből és gyümölcsből készült szorbék (tejmentes) és a hagyományos fagylaltok is megtalálhatóak egy kis csavarral vagy újragondolással a pultban. A fagylaltokat adagonként mérlegen mérik. Egy adag ára 400 Ft. Ezt akár úgy is összeválogathatjátok, hogy mindenből egy kicsit a megadott határon belül. Engem a zöldséges fagylaltok egyszerűen elvarázsoltak. Azt sem tudtam, hogy melyiket válasszam, végül a bazsalikomos cékla és a joghurtos uborka kettősére voksoltam. De a narancsos sült tök fagyiért még biztosan visszamegyek. Fecóm pedig igazán fekete csokifagylaltra lelt. Neki ez a gyengéje. 

Hűsítőként italként pedig néhány különlegességből is lehet válogatni. A következő ízek vannak: Jázminos, Bergamottos - rózsavizes, Epres - narancsvirágvizes. Én a legutolsó kóstoltam. Markáns íz, illatos nedű.

Mindenkinek ajánlani tudom a helyet, hisz minőségi alapanyagokból hihetetlenül egyedi desszerteket, fagylaltokat kóstolhatunk meg a főváros szívében. Nekem az idei év best of fagyizója lett a cukrászda. 

Elérhetőség:
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 17.
Nyitva: 
H-P 8:00 - 20:00
SZ 11:00 - 21:00
V   11:00 - 20:00


Népszerű bejegyzések