Furmint szakácskönyv


Az idén talán ez a könyv volt az, amelyet a legjobban vártam. A mádi Gusteau étteremről és a varázslatos Mádról már korábban olvashattatok nálam.  Engem elbűvöltek a vendégszeretetükkel, profizmusukkal, a mennyei ételekkel és a csodás környezettel. Egy kellemes kikapcsolódáshoz minden egy helyen van. Nem véletlen, hogy 2016-ban az év étterme lett a mádi Gusteau.
Horváth Gábor séf ebben a könyvben megosztja receptjeit velünk gasztrorajongókkal, így betekintést nyerhetünk a helyi gasztronómiába és az étterem remekeibe.


RÖVID ISMERTETŐ

"A Tokaj-hegyaljai borvidék lankás dombjain elterülő Mádot a furmint, az egykori vulkánokon termő birsalmás-körtés illatú, eleven fehérbor tette világhírűvé. A mádi Gusteau étterem azért jött létre, hogy a Szent Tamás Pincészet borait kiváló minőségű ételekkel kísérve, méltó körülmények között lehessen bemutatni. A sikert bizonyítja, hogy a Gusteau-t 2016-ban az év éttermének választották.
Horváth Gábor séf gyakran főz furminttal, és még több ételéhez ajánlja jó szívvel a furmint borokat. A különleges mádi bor inspirálta őt és csapatát arra, hogy olyan ételeket alkossanak, amelyek mellett a furmint megmutathatja hatalmas tudását. E tudás a Furmint szakácskönyvnek köszönhetően most végre a nagyközönség számára is feltárul."


A KÖNYVRŐL


Horváth Gábor séf és Pallagi Ferenc szerző közös gyermeke ez a 
szakácskönyv. Borra, borból, bor mellé... Mindenre találunk opciót. 
A fotók bámulatosak, a könyv letisztult, a leírások páratlanul részletesek. Egy egyszerű olvasó is a legapróbb lépésig követheti egy profi séf instrukcióit az ételkészítés közben.
Talán Julia Child könyveiben találkoztam ilyen fokú alapossággal.

Véleményem szerint ez nem a kezdő háziasszonyok kézikönyve, hanem azoké a gyakorlott örömfőzőké, akik éttermi színvonalú fogásokkal szeretnének kedveskedni egy-egy fontos szerettüknek vagy éppen társaságnak.

Több szakaszra osztották fel a könyvet. Az elején megismerkedhetünk a borvidékkel, a jellegzetességekkel. A receptek után pedig egy-egy borajánlót olvashatunk. Alapos, részletes, de mégsem unalmas, hanem inkább izgalmas. Rengeteget fogok ebből a könyvből tanulni.

Dancsecs Ferenc fotós képeiből, Horváth Gábor receptjeiből, Pallagi Ferenc leírásaiból és Ipacs Géza grafikáiból áll össze a könyv a Libri kiadásában.

Ha még nem szereztétek be a karácsonyi ajándékot, akkor december 16-tól még szert tehettek erre a csodás műre. Csak gratulálni tudok hozzá és hálás vagyok, hogy Horváth Gábor sokrétű tudását, fantasztikus receptjeit megosztotta velünk olvasókkal. 

Technikai paraméterek: 340 oldal, keménytáblás kiadás
A könyv ára: 7500 Ft
Megjelenés éve: 2017. december




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések