2018. október 1., hétfő

Rókagombás - füstölt szalonnás tészta - Gyors őszi vacsora





Tegnap egy nagyszerű ehető gombákkal foglalkozó könyvecskét mutattam be nektek. A hétvégén pedig mennyei rókagombát vettem a piacon. Ebből következik, hogy ma valami gyors és finom gombás ételt szerettem volna készíteni. Volt itthon 10 tojásos óföldeáki boglyas keskeny metéltem még, így nem volt kérdés, hogy milyen tésztát készítek a raguhoz.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

20 dkg boglyas keskeny metélt vagy egyszerű széles metélt
víz a tészta főzéséhez
15 dkg füstölt, húsos szalonna 
25 dkg rókagomba
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
őrölt fekete bors
friss kakukkfű (opcionális)

➽ Ez az étel egy gyors és pofonegyszerű őszi vacsorának tökéletes. Első lépésben a vizet tegyük fel forrni. Lobogós enyhén sós vízbe öntjük a tésztát és kifőzzük. Leszűrjük és felhasználásig félretesszük.

➽ A füstölt, húsos szalonnát felkockázzuk és forró serpenyőben egy kicsit megpirítjuk. Ha egy kis zsírt eresztett a szalonna, akkor a megmosott, lecsepegtetett gombát nagyobb darabokra vágjuk és a szalonnához adjuk. Így pirítjuk tovább folyamatos kevergetés mellett csupán 3-4 percig.

➽ Végül felöntjük az egészet tejszínnel, 2 gerezd zúzott fokhagymát adunk a serpenyő tartalmához. Végül összeforgatjuk a tésztával az egészet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk ekkor a tésztával gazdagított ragunkat és még egyszer összeforgatjuk.

➽ Tálaláskor friss kakukkfűvel szórjuk meg a tésztát. Természetesen ez opcionális, de ha éppen van kéznél, akkor igazán megéri!



Ha
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!