Kakukkfüves körteecet Susanne Dauchertől




Egy évben legalább egyszer ellátogatunk a Liliomkert piacra Káptalantótiba. Egy balatoni túra kiváló állomása. Igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk az árusok között. Ilyen például a Németországból Pécselyre költözött Susanne Daucher, aki fantasztikus eceteket, mustárokat és chutneykat készít. Én egy körteecetet tettem a kosaramba. Nem csak salátákat, leveseket érdemes vele ízesíteni, hanem például egy kis limonádét/üdítőt készíteni. Vagy egy pohár vízben feloldani belőle néhány kanálkát. Jót tesz az emésztésnek és még mellette finom is.

Susanne Daucher története például onnan indult, hogy beleszeretett egy omladozó házikóba, ahol később igazi otthont álmodott magának 1997-ben és belekezdett különféle ecetek készítésébe.

Egy igazi gyümölcsecet elkészítéséhez minimum egy évre van szükség. Gondos munkát igényel, de gasztrorajongók nagy örömére valaki időt és munkát szán rá.

Ha szeretnétek ti is ezekből a csodás színű és ízű ecetekből vásárolni, akkor csupán annyi dolgotok van, hogy vagy Káptalantóti felé veszitek az irányt az egyik vasárnap, vagy pedig magát Susanne-t keresitek fel.

Elérhetőség:
8245 Pécsely, Iskola u. 141.

Nem szeretném tovább szaporítani a szót, így egy rövid, de tömör bejegyzéssel kedveskedtem nektek! Mindenképpen próbáljátok ki ezeket a remek eceteket, ha tehetitek!




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések