2012. július 16., hétfő

Házi ribizliszörp főzés nélkül




Hétvége!!!!:-) Volt… :-( A hétvégi Dél-Alföldön tomboló hőségben jól esett egy kósza pohárkáva a fenti itókából. De, hogy mivel is hűtöttem magam? Nézzétek meg! Hoztam egy könnyen elkészíthető szörpöt Nektek! Ribizlit még látok a zöldségeseknél elég szép mennyiségben, de most nekem mázlim volt. Nem kellett vásárolnom. A hazai termés megdézsmálásával született ez a szörp. Sőt lusta leányzó módjára nem is én készítettem! Maximum lelki asszisztensként funkcionáltam! Vagy éppen küldtem az energiát:-) Nénikém konyhatündérkedésének eredménye. Nénikém örök hála a közkincsért és az átörökített receptért! Egyszerű, nagyszerű és édesen mennyei. Tudjátok mi a legjobb ebben a szörpben? Amikor kinyitom a palackot friss ribizli illat lengi be a levegőt és amikor belekóstolok… mintha milliónyi játékos ribizli szem gurulna le a torkomon. Az elmúlt idők rekkenő hőségében azért óriási előnyt jelent a főzés mellőzése. Ezt a pozitívumot is a recept számlájára írom:-) 

A hétvége mozgalmasan volt millió apró örömteli pillanattal. Unokaöcsibocsom mérhetetlen energiával vetette rá "öreg" tantijára magát (megjegyzem még edzőnek sem rossz). Hogy én mennyit kacagtam... Le-fel cikázás, az új Miele sütő "megszeretgetése" és makói piacozás is a sok-sok program között volt. Apropó piac! Végre egy véletlen folytán találkoztam tündéri Limarával is személyesen! Gyorsan meg is osztott velem pár extra beszerezési helyet!Rövid csacsogás és suhantunk tovább!Bízom benne, hogy mihamarabb nyugodtabb körülmények között eldiskurálunk az élet nagy dolgairól!De nem anekdotázom tovább, íme a recept!   

1 kg ribizli
1 késhegynyi borkősav
1 mokkáskanál szalicil
1 citrom leve
5 dl víz
1 kg cukor

  • Mielőtt valaki tömény sűrű szörpöt képzelne el, akkor gyorsan lelohasztom ez irányú vágyát. Ez egy „vékony”, de annál finomabb kevercs!

  • A megmosott ribizlit megszórom borkősavval és szalicillel, majd összetöröm a gyümölcsöt akár villával, de ennél sokkal jobb a krumplitörő.

  • Felöntöm 5 dl vízzel az egészet és összekeverem.

  • Ezután már csak egy tüll vagy vékony gézszerű anyagra lesz szükségünk és némi türelemre. Beleöntjük a masszát a textilbe, kicsi batyut kötünk és egy nagy, tiszta tál fölé felakasztjuk.

  • Egy éjszakán át hagyjuk lecsepegni a levet. Tilos nyomkodni a kicsi batyut. Magától kell lecsepegnie a gyümölcs levének.

  • Másnap megnézzük mennyi lé csöpögött le és 1 literhez 1 kg cukrot keverünk. Nem melegítjük, csak hidegen addig keverjük a cukrot a lében, amíg fel nem olvad teljesen.

  • Utolsó lépésként sterilizált üvegekbe töltjük a szörpöt és mehet a hűs kamrába.

  • Nem kell elpocsékolni a gyümölcshúst sem,  áttörve főzzünk finom lekvárt belőle.


Tipp: Készítsétek el málnából vagy éppen zamatos sárgabarackból ugyanezekkel a mennyiségekkel a fenti szörpöt.

Ki kapott kedvet egy kis szörpkészítéshez?:-) 

Legyen szép napotok!


2012. július 11., szerda

Russell Hobbs- Csokis-meggyes mousse egy csipet rafinériával




Egy nap csúszással olvashatjátok a Russell Hobbs eheti bejegyzésemet! Bízom benne, hogy a leírtak mindenkit kárpótolni fognak. A csoki világnapja alkalmából tökéletes kis desszert került az asztalra! Tudjátok ez az a bizonyos ronda, de finom kategória :-)) 
Újabb hét, újabb hasznos szerkezet került a karmaim közé. Ez az, amit semmi pénzért nem adnék oda senkinek! Az Allure kézi mixer maga a modern konyhai csoda.
Nézzük egy kicsit részletesebben, hogy mibe is szerettem én bele:-)

DESIGN:
Modern kombináció a fekete és a fém összhatása. LCD kijelző valami őrületes a gép tetején. Bekapcsolva kék háttérvilágítással jelzi az aktuális fokozatot. Továbbá azt is láthatjuk, hogy éppen az aktuális finomságot mióta kavargatjuk az edényben. Tudom, tudom rajongásom tárgya kőkemény design megoldás, de most had legyek gyarló. A külső megjelenésre csillagos ötöst adok. Ez az a kézi mixer, amiért minden barátnőd irigyelni fog! Fiúk, még a ti konyhátokban is kényelmesen elfér ez a vagány darab.


HASZNÁLAT:
6 fokozat,további turbó fokozat is a rendelkezésünkre áll. A tetején található fekete Russell Hobbs jelet megnyomva kényelmesen eltávolíthatjuk a dagasztó vagy éppen a keverőlapátokat. Habverésre és könnyű dagasztásokra is használhatjuk a mutatós kis mixert!

POZITÍVUM: 
Roppant könnyű szerkezet, amely nem hátrány a kézben tartás miatt. Külön piros pont a lapos hátsó felületért. Leírom részletesen, hogy mit értek ezen. A fekete alj teljesen sima, így biztonsággal a pultra állítható a gép, amikor befejezzük a munkát a krémes habverőkkel. Így nem kenünk össze semmit. Továbbá nem hátrány az sem, hogy mosogatógépben is el lehet mosni a habverőket.


NEGATÍVUM:
Nem lehet eleget használni :-)

ÁR: 13 500 Ft és 16 500 Ft között mozog a kereskedelemben megtalálható gépek ára.

ÜZLET: 
Az alábbi üzletekben vásárolhatjátok a gépet: http://hu.russellhobbs.com/where_to_buy.html

   Édes nyári bűnözés: Csokis-meggyes mousse

Ezt találtam ki ma nektek! Én nagy megszállottja vagyok a krémes finomságoknak. Gombóc Artúr szindrómában szenvedek igaz süti változatban:-) Most nézzétek mire is képes a gépezet! Öröm vele dolgozni!


 



5 dkg csokoládé (ét vagy tej)
4 tojás
2 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg meggypüré (friss vagy befőtt)
1/2 tk. fahéj
0,5 dl Kontyos meggybor (elhagyható a gyermek változatban, de a felnőtteknél érdemes megbolondítani az édességet felejthetetlen élményt biztosít) 










Elkészítés:
  • Gőz fölött egy edényben a csokoládét a vajjal együtt felolvasztom.
  • Amikor felolvadt, akkor lehúzom a tűzről és habverővel finoman belekeverem a tojások sárgáját, fahéjat és a meggypürét (meggybort opcionálisan).
  • Majd amikor szoba hőmérsékletűre hűlt a keverék, akkor a cukorral felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom. 
 
  • Kicsi mutatós poharakba vagy éppen tálkába öntöm. Hűtőbe teszem néhány órára és nyálcsorgatva várom a végeredményt. Édesen savanykás ízkavalkád részesei lesztek! Például a múlt héten látott Russell Hobbs botmixerrel összeturmixolt meggypürét önthetünk a lány mousse köré.
  • Tökéletes az ízharmónia a minőségi masinával készített desszerthez egy pohár édes csodálatos Kontyos meggybor! Ki szeretne romantikusan édes estét tölteni egy ilyen villám finomsággal és egy pohár borra? Én biztosan benevezek.


Bízom benne, hogy ezzel a kis kedvcsinálóval sokak lelkébe belopta magát a gép és az édesség is.  
Legyen szép napotok!

2012. július 9., hétfő

Kakukkfüves cukkinikrémleves


A kertünkben ránk szakadt a nagy cukkini termés :-) Nem mondanám, hogy fürtökben lóg mindenhol a zöldség, de hallomásaim szerint nem szűkölködtünk ezen a téren. A történet csattanója viszont az, hogy nem jutottunk még haza és lelkesen vásárolom itt Pesten a "kitudjaholéshogyan" termesztett zöldséget.
Egy a lényeg! Én imádom minden formában! 

Ez a krémleves roppant egyszerű, de annál finomabb! Ha van egy szabad fél órátok, akkor lássatok neki.

Hozzávalók 2 személyre
70 dkg cukkini
2 dl 10%-os főzőtejszín
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk. só
2 kk. frissen morzsolt kakukkfű
4 ek. olívaolaj
víz (ellepje a zöldséget)

1. Zsenge cukkini került a kosárba, így nem pucoltam meg. Csak egyszerűen felkarikáztam, a hagymát szintén és az olívaolajon kb. 3-4 percig dinszteltem. 

2. Ezek után már megsózom és a frissen morzsolt kakukkfüvet is hozzáadom. A tejszínnel megöntözöm a zöldségeket és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a cukkinidarabokat az edényben. 

3. 20 perc főzés vár az alapanyagokra és végül egy botmixerrel csodálatosan krémes levest tálalhatunk az asztalra. Szokásos módon sajttal, kenyérkockákkal tálalhatjuk, de magában is valami mennyei.

4. Egy javaslat: jéghidegen tálalva még finomabb ebben a kánikulában. 

Ki kér egy kóbor leveses csészével? :-)


Nyomtasd ki a bejegyzést!


2012. július 5., csütörtök

A Miele sütő hazatalált :-)




 Egy gigantikus házátalakítás kellős közepére érkezett meg a sütő. Így a próba még váratni fog magára, de mindenképpen szeretném megmutatni Nektek ezt a kis szépséget. Épül hozzá az új konyha is :-) Fecómnak megemlítettem, ha véletlen rám kacsintana a szerencse, akkor mindenképpen szeretnék egy beépített konyhabútort. Tűzhelyem még nem volt a konyhába, de most már ez a probléma is megoldódott. Lásd a sors kiszámíthatatlanságát gombhoz a kabát effektus állt elő.

A Miele receptversenyén az én hájas tésztámból készült kis koszorúm vitte el a pálmát. Köszönet érte a zsűrinek, Kiss Sándornak és Farkas Vilmosnak. Így egy igazi profi szerkezet kerülhet majd a konyhámba, melyet öröm lesz használni. 

Nem szeretnélek untatni benneteket a paraméterekkel (igazából még én is csak ismerkedek vele), de néhány hasznos funkciót megemlítenék:

- légkeveréses sütő
- kiolvasztó funkció pl. nem kell feleslegesen mikrohullámú sütővel szenvedni
- digitális kijelző
- besüllyeszthető gombok, így az aprónép nem kontárkodik
- gyerekbiztos
- Perfect Clean bevonat 

Azok a bizonyos szuper gombok és a csodamasina kívül és belül :-)







ELŐTTE










 UTÁNA

Íme a sütő belülről. Akár 4 tepsi finomság is sülhet benne egyszerre. Emellett még egy Miele szakácskönyvet is kaptam ajándékba, melyben jó néhány hasznos recept található. Még nem tudok nyilatkozni a sütő gyakorlatban történő alkalmazásáról, de ennek is eljön majd az ideje :-) 

Köszönöm még egyszer Miele!






2012. július 3., kedd

RUSSELL HOBBS - Bazsalikomos limonádé egy kicsit másképpen


40 °C árnyékban, verőfényes napsütés, rekkenő hőség... Ezek jellemzi egy ideje a mindennapokat. Aki nem tud elmenekülni valamely sarkvidék távoli pontjára vagy éppen hullámzó tenger partjára, akkor nincs más: különböző praktikákat kell bevetnünk arra, hogy elviseljük a röpködő pluszokat!

De először egy újabb konyhai csodaszerkezet kerül terítékre! Ez a Desire botmixer 3in1.

 
DESIGN: 
Most azoknak kedvezek, akik szeretik a lendületes, fiatalos, színes formákat. A fekete és a piros sejtelmes külsőt, valóban ördögien erős belsőt rejt! Megkapja a szemet azonnal. 

HASZNÁLAT:
Még csak a turmix funkcióról tudok nyilatkozni. Roppant egyszerű a gép használata. A gumi tömítések megakadályozzák, hogy az éppen turmixolni kívánt elegy bejusson a belső részekhez. Két sebességgel rendelkezik a gép, amellyel könnyed egyszerűséggel másodpercek alatt turmixolhatunk.
 



 POZITÍVUM: 
  • Stílusos, modern botmixer, a fekete és vörös színek izgalmas kombinációjával
  • 2 változtatható sebességfokozat
  • Leválasztható rozsdamentes acél keverőláb
  • Rozsdamentes acél vágóél
  • 0,7 literes kehely
  • 0,5 literes aprító kehely
  • Ballon alakú habverő





NEGATÍVUM:
Eddigi tapasztalataim szerint nincs!

ÁR: 
9 890 Ft és 12 200 Ft között mozog a termék fogyasztói ára.

ÜZLET: 
Az alábbi üzletekben vásárolhatjátok a gépet: http://hu.russellhobbs.com/where_to_buy.html







Hozzávalók 1 liter bazsalikomos-málnás-narancsos limonádéhoz

5 dkg málna
5 levél bazsalikom
1 egész narancs megpucolva
8 dl ásványvíz/szóda 
jégkocka ízlés és hőség mértéke szerint :-)
Méz vagy cukor az édesszájúaknak!








1. Mint ahogy a képen is láthatjátok a málnát, a narancsot és a bazsalikomot a botmixerhez tartozó pohárba tettem és összeturmixoltam. Elég extrém és intenzív ízt kapunk, de nekem elnyerte a tetszésemet! Bátorság kedves Olvasóim!

2. Ezek után már nincs is sok tennivalónk. Felöntjük az egész keveréket szódával vagy ásványvízzel és hűsítő jégkockákat is adunk hozzá. Én most a természetesség híve voltam. Semmi cukor vagy méz nem került bele, ízlés szerint bárki édesítheti. Ebben az óriási melegben jól jön ez a kis hűsítő! 

Legyen szép napotok! 

2012. július 2., hétfő

Hűsítő citrus koktél és egy boldog nyertes

 Rekkenő hőség volt ma is. Jó volt azoknak, akik légkondicionált helyen, vízparton vagy éppen egy jégveremben tölthették a napot! Én egyik lehetőséget sem nyertem meg, így hazaérve ezt az italt készítettem el hűsítőként! Egy hűsítő citrus "koktélt" hoztam Nektek! Elkészítése minimális időt vesz igénybe, de üdítő hatása feledhetetlen. 

 




Mit vásárolj hozzá?
- 2 db narancs
- 2 db citrom
- 1 db lime
- 10 db mentalevél
- 10 db jégkocka
- 1 l szódavíz/ buborékos ásványvíz
- 1 l 100%-os narancslé







1. A gyümölcsöket érdemes megmosni egy kis csapvíz alatt, majd félbevágjuk a citrusokat héjastól,  kb. 0,5-1 cm vastag szeleteket darabolunk és egy nagy kancsóba tesszük. Egy kicsit összenyomkodjuk az összevágott darabkákat, hogy a friss narancs, citrom és lime leve a koktélunkba kerüljön. 

2. Ezután hozzáadjuk a menta leveleket és a jégkockákat!

3. Felöntjük a narancslével és a szódavízzel az egészet! Azonnal fogyaszthatjuk!


Remélem egy kicsit húztam az időt! A bejegyzésem apropója sokkal jobban érdekel mindenkit! Nagyon örülök, hogy velem tartottatok az elmúlt egy hétben, követtetek, írtatok és gyűjtöttétek a betűket. Ne csüggedjenek azok, akik ma nem nyerhettek. Lesz még játék a közeljövőben különleges és ízletes nyereményekért! Nem árulok el többet, mert nem lesz meglepetés. Viszont nem is szaporítom a szót. Bekerült a kalapba 18 név, majd a Random a segítségemre sietett. Én a tisztességes játék híve vagyok, így a szerencsére bíztalak benneteket



Gratulálok L.Moninak! Mennyeien édes pillanatokat kívánok Neki! Kérlek Móni vedd fel velem a kapcsolatot a boldogkukta@citromail.hu címen! Küldd el az a címet, ahová postázhatom Neked! Leld benne nagyon nagy örömödet! 

Szép estét kívánok Mindenkinek! 


2012. július 1., vasárnap

Sulyán cukrászda, Veresegyház

 Volt szerencsém már többször ellátogatni veresegyházi Sulyán cukrászdába, ahol a 2010-es év ország tortáját vétek kihagyni! Ezen cikk alapján tudjatok meg egy kicsit többet a családról: 


Egy - egy piacos bevetésünk alkalmával nagyon szeretek ide ellátogatni. Ha a fenti cikket elolvastátok, akkor nagyon sokat megtudhattok a családról. Az édesanya fektette le az alapokat, aki mellesleg kereskedő és nem cukrász szeretett volna lenni. Felépített egy igazi édes birodalmat. Ma sem hagytuk ki, mert a szilvagombóc tortájuk felülmúlhatatlan. Ahogy a képet is láthatjátok először a pultot támadtuk meg, ahol a híres tortaszeletek sorakoznak. A falon számtalan díj, elismerés sorakozik. Nem hivalkodó, de mégis szemmel látható a kedves vendégnek a sok-sok elismerés. Joggal lehetnek rájuk büszkék.



 Katalinnak köszönhetjük a 2010. év ország tortáját!Kakaós piskóta, szilvás parfé egy kicsi fahéjjal, majd a közepén csokis kéregben, marcipán burokban aszalt szilva. Mennyei élmény! Köszönjük!

 A mai nap egyik legfőbb eseménye az 1000 szeletes dobostorta volt Veresegyházán! Dobos C. József igazi, régi receptje alapján készült a sütemény. Meg kell hagyni, hogy nem az átlagos ízvilágot képviselte, hanem ízletes, kakaós krémet rejtettek a vékony lapok közé.



Sikerült lencsevégre kapni a Sulyán házaspárt! Nagyon szimpatikusak és mindenkivel örömmel megállnak egy-két kedves szóra. Szeretem az ilyen embereket, akik nem kérkednek az életben elért sikereikkel, hanem alázattal és annál nagyobb szeretettel végzik a munkájukat!

 A Sulyán család! Generációk találkozása! Az idősebb hölgy, az édesanya helyezte el a nagyszerű alapokat!
És egy nagy közös csoportkép!
Ma inkább a képek beszéljenek helyettem. A Facebook oldalon 80 válogatott fotó látható erről a fantasztikusan "kisütött" napról!
Végül íme a csokoládés verseny utolsó betűje! Holnap este sorsolás! 
Legyen szép estétek! 

2012. június 30., szombat

Veresegyzázi gasztronómiai fesztivál


 A fesztiválokból soha nem lehet elég. Fecóm telefonált még az éjszaka, hogy szombaton és vasárnap lesz egy kis gasztronómiai őrület Veresen. Tudni kell, hogy imádom Veresegyházt, majdnem ott lett házikónk. Rajongásom töretlen és örömmel látogatom a piacot és Fecómat is a munkahelyén:-) Ma kint voltunk a piacon is (melyről később érdekes beszámoló vár rátok) és a részletes programot is átbogarásztuk. Ki nem szeretne 1000 szeletes dobostortát látni? Vagy finomságokat, borokat, házi söröket kóstolni? 

Aki teheti érdemes ellátogatni Veresegyházra. Egy kis fürdőzéssel, maci otthon látogatással egybekötve tartalmas napot lehet eltölteni ebben a szép városkában. A pékséget nem ér kihagyni :-) 
Ma két betűt is megosztok Veletek! Sokan már a helyes választ is megadták, de senki sem maradt le semmiről! Holnap éjfélig lehet játszani a csokikurzusért! Csak kattintsatok erre a bejegyzésre és hagyjatok egy helyes megfejtést egy hozzászólás formájában: http://www.boldogkukta.blogspot.hu/2012/06/edes-bunozes-nyerj-csoki-kurzust.html

Szép hétvégét kívánok Nektek!

2012. június 29., péntek

Gyermekkorom túrókréme idénygyümölccsel

 Kicsit későn, de itt a mai recept. Gyerkőcként is nagyon szerettem a krémtúrót és most sem panaszkodom. Emlékeztek arra a krémtúróra, amelynek az alján ott a gyümölcsös szutymák és a tetején pedig a krém? Én nagyon-nagyon imádtam. A sarki kisboltban, Helénke néninél lehetett mindig kapni otthon. De sajnos a bolt is bezárt és én is más helyen tengetem napjaimat. 

Kísérleteztem egy picit és előszeretettel készítem el időről, időre ezt a könnyű és gyors finomságot.

2 db 2 dl-es pohárhoz a következőket kell beszereznünk: 
25 dkg krémes tehéntúró (a legjobb a házi)
1 kicsi pohár joghurt
1 dl habtejszín/főzőtejszín
2 ek méz vagy porcukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek. citromlé

20 dkg idény gyümölcs (jelen esetben barack)
1 ek. cukor

1. Roppant egyszerű ez a recept is. Én egy tálba összeöntöm a túrót, joghurtot, tejszínt, mézet, citromlevet és vaníliás cukrot, majd 
botmixerrel szépen összeturmixolom az egészet. Semmi extra, de a végeredmény annál mennyeibb :-) 

2. Az alapunk kész van. Én most istenien édes sárgabarackot vásároltam, így egy kis narancssárga szutymák került az asztalra :-)) A barackot botmixerrel összeturmixoltam és 2 ek. cukorral lekvárszerű pürét kreáltam belőle. 

3. Igen, tudom! Pohárkrém kérem, de a lusta csajszi inkább egy régi kincsbe töltötte most a krémet és az öntetet. A tálalást nem vittem túlzásba, mivel néhány percen belül a pocak vendégszeretetét élvezte az étek. Viszont amikor van egy kicsivel több időm, akkor valóban egy pohárba töltöm az egészet. Rétegezem a finom gyümölcspépet és a túrókrémet. Eperrel, meggyel, cseresznyével is készült már ez a finomság és mindig osztatlan sikert aratott. 

Már van, aki elküldte tippjét a csokis bejegyzés alá:-)Nagyon várom a végeredményt!!!

Legyen szép hétvégétek!





2012. június 28., csütörtök

Mama keksztekercse


Alap:
1/2 kg darált keksz
20 dkg porcukor
1 dl kávé
0,5 dl tej v. tejszín 
0,5 dl rum
2 ek. kakaópor

Krém:
20 dkg margarin/vaj
15 dkg porcukor
2 tk. vanília aroma igény szerint

Beforgatáshoz kókuszreszelék
Persze, hogy a héten nem süt száz ágra a nem és nem kell a saját levünkben főni. Én itt bugyuta módon hőségriadós recepteket postolok. Lehet, hogy múlt héten hőgutát kaptam és még tart a hatása. Azért bízom benne még lesz nyár és jól jönnek majd ezek az irományok.
A mai bejegyzéssel sem találom fel a spanyolviaszt. Nagymamám több, mint 50 éves receptjei közül másoltam át először a keksztekercset az én első szakácskönyvecskémbe. Tudjátok 18 évesen a kiröppenés előtt gyűjtöttem be. Nem is sejtettem akkor, hogy mennyire jól tettem. Az én Fecóm ugyanis imádja. Nem lehet belőle eleget készíteni.
Lássunk is gyorsan neki! 

  • Én a krémmel kezdem általában. Vajat vagy margarint a porcukorral  és a vanília aromával szép simára keverem. Általában ezt egy robotgéppel teszem. A keveréket felhasználásig a hűtőbe rakom. Ennél lehet sokkal több krémet is tenni a tekercsbe, de az én szerelmetes Férjem kedvéért kevesebb megy bele a mi édességünkbe.

  •  A kekszet változó formában vagy darálva vagy egészben veszem. Az egész változatot gyorsan  multigépben szépen ledarálom, de nagyanyáink a jó öreg mákdarálóval tekerték le. Anya még a mai napig így készíti. 
  •  Majd hozzáadom a kávét, tejszínt, porcukrot, rumot és kakaóport a kekszhez. Egy nagy gombócot gyúrunk belőle. Olyat, amely elválik az edény falától és jól formázható. Előfordulhat, hogy kevésnek bizonyul a kávé mennyisége. Ilyenkor adok még egy kicsit hozzá. A lényeg, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha repedezik vagy törik, akkor nem elég nedves a tészta, így jó ha adagolunk hozzá egy kis folyadékot (bármelyiket a kettő közül). Ha pedig túlságosan ragad, akkor nem árt még egy kis darált keksszel begyúrni az alapunkat. 
  • Végül két részre osztom a nagy gombócot. 2 db, kb. 20x30 cm nagyságú téglalapot nyújtok ki egy sütőpapíron (mi csak zsírpapírnak hívjuk az ívben kapható papírost). A krémet is kettéosztom és megkenem  a  lapokat és a papír segítségével sokkal könnyebben és egyszerűbben feltekerem az egészet. 
  •  Lezárásként kókuszreszelékben megforgatom a tekercseket és kb. 30 percre a hűtőbe teszem egy kicsit megdermedni az édességet. 
TIPP: Készítsetek színes tekercseket. A kávét helyettesítsétek csak tejszínnel és kakaó helyett használjatok ételfestéket vagy természetes színezéket. A krémet is feldobhatjátok egy kis élettel

Mára ennyi az egyszerű receptből és itt a következő betű is! 

Szép estét!