Kulináris kalandozások Velencében


Egy csipet ízelítőt már kaphattatok Velence és a Burano piacáról. Egy teljesen más világ. De ha lemaradnánk a nyüzsgő napi vagy heti vásárról, akkor se keseredjünk el. Irány a hömpölygő tömeg Velence sikátoraiban. Számtalan mennyei kulináris élményben lesz részetek! Ezt megígérhetem. 

 
A térképet a karnevál idején felejtsétek el. Keressétek a Per Rialto táblácskát, vagy tartsatok egyenesen a Szent Márk tér felé. Egyik irányban a csomópontok felé haladtok, másiknál pedig a part, a szabadság útját választhatjátok. 

Mindegy, hogy melyik irányba indultok el legyetek szemfülesek. Street foodról vagyis utcai ételekről beszélve egész színes a választék. Édességek, szendvicsek, fánkok, különféle panzerottik, ciabatták, pizzák... Áruk 1 EUR-tól kezdődnek és a vége pedig a csillagos ég (egy kicsi túlzással).  


A Canal Grande partján sétálva szántalan étterem kínálatába kaphattunk betekintést. Tudom, hogy sok-sok vendégcsalogató praktikát vetnek be, de azért valljuk be igen látványosak. 




A fenti néhány fotó csupán ízelítő. A valóságban egyenesen bámulatosak ezek a jégágyon pihenő uszonyosok! A vendég akár kiválaszthatja a leginkább neki tetsző alapanyagot és a konyhán elkészítik azt neki. Várni kell rá, de friss ételt kap az éhes vándor.

Citrom jégágyon és a februári zimankóban az étterem mellett. 


Az édességekről is szeretnék szólt ejteni. Csokoládék, sütemények speciálisan ilyen üzletekben is kaphatók, nem csak egy-egy étteremben. Séta közben is akár néhány Euróért falatozhatunk egy-egy ilyen gusztusos desszertet. 

Velencében ne csak a nevezetességekre koncentráljunk, hanem ismerjük megy egy kis, a felszínt kapargatva a különleges sziget finomságait. 



Népszerű bejegyzések