3 mennyei ragu télre

Az idén minden hónapban egyszer egy kis válogatást hozok Nektek egy-egy adott témában 3 klassz recepttel. Az első bejegyzésben 3 "ragut" ajánlok Nektek! Igazi hosszan főzős finomságok a zord téli napokra. 

 
1. Boeuf Bourguignon

Kezdjük a sort a híres Julia Child recepttel a Boeuf Bourguignon-nal,  vagyis a vörösboros marharaguval. A hosszú főzésnek köszönhetően omlós lesz a hús, a sárgarépa, gomba, hagyma hármas pedig igazán ízletessé teszi!



2. Zöldséges vaddisznó ragu puliszkával

A vadhús igen egészséges. Ez vitathatatlan.  Vaddisznó húshoz már nagyobb hipermarketekben is hozzájuthatunk, tehát az alapanyagok beszerzése sem lesz olyan nehéz. Egyedi ízvilág a zöldségek keveréke, a belsőnket is melengető vörösbor és a vadhús. Burgonya köret helyett pedig kiváló a kihűlt és felkockázott puliszka. 








 

3. Zöldborsós ragu pörkölt tarhonyával

Vannak olyan ételek, amelyek nem kívánnak különösebb felhajtást. Csak összerakja az ember az alapanyagokat, főz rajta egy kicsit és besűrítve már fogyaszthatja is. Ilyen ez a könnyű csirkehússal készült gombás, borsós, hagymás ragu. Minden alapanyag gyorsan és könnyen elérhető.





Népszerű bejegyzések