3 tavaszi medvehagymás reggeli

Nagyon szeretem a medvehagyma szezont. Egyszerűen fantasztikusak ezek a zöld levélkék. Ilyenkor kihasználom a bennünk rejlő lehetőséget és salátaként, később lesütve vagy éppen töltelékként használom. 

 

1. Medvehagyma zsírban lesütve
Be kell vallanom, hogy a legegyszerűbb praktika ízlik a legjobban nekünk. Ha akad liba vagy kacsazsír és abban tesszük el későbbre a medvehagymát, akkor igazán örülünk majd az ínyencségnek hónapokkal később. Kenyérre kenve, húsokhoz adva igen kiváló!










 

2. Medvehagymás lángos

Miért ne? A hagyományos mindenki által kedvelt lángos igazán feldobhatjuk egy kevés tésztába kevert medvehagymával.  
Tejföllel megkenve, sajttal megszórva egész délelőttön át kitartó csemege!














3. Medvehagymás tojáskrém

Ez a recept is egy régi klasszikus új formában. Tavaszi reggelik elengedhetetlen kelléke egy kis paradicsommal, retekkel és rozskenyérrel. 
Egyszerűen el kell készíteni! :-)

Népszerű bejegyzések