Tonhalas bruschetta



Igazán szép friss tonhalat kedvező áron ritkán lehet kapni. Most kivételesen az Auchanban nagyon szép szeleteket vásároltam. Azok akik csak ismerkedni szeretnének ezzel a halhússal egy szeletet ajánlok első alkalomra. Nyári bulikra előételként próbáljátok ki ezt a változatot. 

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 10 darabhoz:

1 db bagett
15 dkg tonhal
őrölt fekete bors
2 ek. olívaolaj
8 db koktélparadicsom
10 db bazsalikomlevél
1 db fél lime leve
1 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma

➽ A bagettet kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre felvágjuk. Ízlés szerint természetesen lehet vastagabb vagy vékonyabb is. 1 ek. olívaolajjal a kikent, felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit a bagett szeleteknek. Jó, ha tálalás előtt közvetlenül készítjük el ezeket. 2 gerezd fokhagymával dörzsöljük át a bagett szeleteket.

➽ A tonhalszelet mindkét oldalát sóval és borssal megszórjuk és egy evőkanál olívaolajon forró serpenyőben megsütjük. Kb. 3-3 perc kell oldalanként, hogy teljesen átsüljön (függ attól is, hogy milyen vastag egy szelet, az enyém most kb. 2 cm vastag volt).
➽ A teljesen átsült halszeletet egy külön tálban darabokra tépkedjük. Egy evőkanál mustárt, egy fél lime levét, 1 gerezd felaprított fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot adjunk a halhoz és keverjük alaposan össze.

➽ A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk, a koktélparadicsomot felkockázzuk. Ezeket az előző ízesített halhoz keverjük. 

➽ Végül a frissen pirított és fokhagymázott bagett szeletekre halmozzuk a tonhalas-paradicsomos keveréket és így kínáljuk. Ennyire egyszerű az egész! Próbáljátok ki! 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések