Villámgyors cukkini pizzák három ízben

 

Ha kedvenc nyári zöldségemről kérdeznétek, akkor gondolkozás nélkül rávágnám, hogy cukkini minden mennyiségben jöhet! Készülhet belőle leves, saláta, süthetjük és gyorsan piríthatjuk, grillezhetjük. De akár ilyen villámgyors, egészséges mini pizzák is születhetnek belőle. Ha a kert roskadásig tele van ezzel a zöldséggel, akkor ezzel az alternatívával szépen megcsappanhat a cukkiniraktár. 

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók az alaphoz: 

Kb. 1,5 kg cukkini 

250 g paradicsomsűrítmény 

friss oregánó 

friss kakukkfű 

friss bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

➽ Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral.

➽ Nagyobb cukkinit keresünk, minimum 8 cm átmérőjűt. Ezekből ujjnyi vastag karikákat vágunk, a sütőtepsibe sorakoztatjuk és megszórjuk vékonyan sóval.  

➽ Majd a paradicsomsűrítményt, egy csipet sóval, friss oregánó levelekkel, kakukkfűvel, aprított bazsalikommal és zúzott fokhagymával összekeverjük és kb. 1 evőkanálnyival megkenjük a cukkiniszeleteket, úgy mintha egy igazi pizzát készítenénk. Ezután jöhet a feltét.

 

 

Hozzávalók a tonhalas - olívabogyós feltéthez kb. 5 darabhoz: 

1 db 80 g-os tonhalkonzerv 

10 db mini mozzarella 

8 db olívabogyó 

➽  Az olívabogyókat és a mozzarellákat megfelezzük és a tonhalkonzervvel alaposan összekeverjük. Ezeket halmozzuk a paradicsomos cukkinikarikákra.

 

Hozzávalók a magyaros feltéthez kb. 5 darabhoz: 

25 vékony szelet vékonykolbász

1 db közepes lilahagyma

5 dkg füstölt sajt 

➽ Egy-egy pizzalapra 5 vékony szelet kolbászt rakunk, majd vékonyra szelt lilahagymával megszórjuk a kolbászt. Végül füstölt sajtot reszelünk a tetejére. 

 

Hozzávalók a Margherita feltéthez kb. 5 darabhoz:

20 db mini mozzarella

10 db koktélparadicsom 

20 db bazsalikomlevél
 

➽ A koktélparadicsomokat és a mini mozzarellákat felkarikázzuk. Felváltva a mini pizzák tetejére rakjuk és bazsalikomlevelekkel megkoronázzuk.


➽ Elektromos sütőben kb. 200 °C-on, gázsütőben kb. 5-ös fokozaton kb. 25 perc alatt megsütjük a mini pizzákat. Kiváló reggeli, vacsora, nassolás... A gyerekek is imádják, a felnőttek még jobban, szóval igazi befutó a nyári időszakban! A feltétekkel pedig tetszés szerint játszatok. Legyen kukoricás-sonkás, vagy éppen gombás, baconös... Nézzetek körül a hűtőben és legyetek kreatívak!

 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!





Népszerű bejegyzések