Káposztás pogácsa egy pohár jó bor mellé
Aki szereti a párolt káposztás finomságokat, azoknak tetszeni fog ez a recept. Én megőrülök a kápuszkos cvekedliért, péksüttyőért és egyéb finomságokért. De lássuk, hogy miből is élünk:
Hozzávalók
60 dkg liszt
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 ek őrölt fekete bors
1 ek só
1 db tojás
1 ek tejföl
Egy kis tej
30 dkg párolt káposzta
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 ek őrölt fekete bors
1 ek só
1 db tojás
1 ek tejföl
Egy kis tej
30 dkg párolt káposzta
A káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Majd kevés zsíron cukorral és ecettel szép barnásra pirítjuk. Mindenki ízlése szerint édesebbre vagy savanykásabbra készítheti a káposztát.
Majd az élesztőt a tejben felfuttatjuk egy pici cukorral és az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk.
Kelesztjük 1 órát. Szaggatás előtt átgyúrjuk, kiszaggatjuk, majd fél órát állni hagyjuk a tepsiben.
Végül tojással megkenjük a tetejét és forró sütőben aranyra sütjük (Kb. 15-20 perc).