Sóban sült csirke


Egyáltalán nem olyan ördögi a sóval/sóban való sütés. A mediterrán népek akár halat is készítenek teljes sókéregben. Én most csirkét sütöttem sóágyon. Nagyon szeretem, mert abszolút "lusta asszony" receptje típus. A végeredmény pedig a grillcsirkéhez hasonló.


Elkészítési idő: kb. 60-80 perc a csirke méretétől függően
Hozzávalók 6 személyre: 
1 kg só
1 egész csirke vagy 6 db egész comb
1 csokor friss kakukkfű (opcionális)


1. Első lépésben vegyünk egy tepsit és az aljába öntsünk 1 kg sót. Nem kell méregdrága sót venni, tökéletesen jó akár a legolcsóbb is. Itt most éppen jódozott sót használtam, de erre akár az asztali só is megteszi.
2. A következő lépés elhagyható. Ízesítés nélkül is kiváló lesz a végeredmény. Kakukkfüvet, reszelt citromhéjat, rozmaringot keverjünk össze a sóval. Sőt még levendulavirágot is kevertem már bele és kiváló lett a végeredmény.
3. A megtisztított egész csirkét vagy a csirkecombokat a sóra fektetjük( nem kell beforgatni és ízesíteni a húst)és máris mehet a sütőbe. 

4. Körülbelül  60-80 percig sütöm közepes fokozaton a combokat vagy az egész csirkét. Figyeljétek a húsokat, nehogy kiszáradjanak! Kétszer megforgatjuk a csirkecombokat, hogy minden oldala egyenletesen pirosra süljön. 

5. Végül friss salátával tálaljuk a húsokat. Ne féljetek, nem lesz sós a végeredmény, hanem ízletes, szaftos combokat kapunk! 




Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések