Villám gyümölcsös joghurttorta

Sokáig csak irigykedtem, amikor mások joghurtos finomságait nézegettem és falatoztam. Egyszer összekapartam magam, receptek után kezdtem kutatni. Az a rossz vagy éppen jó szokásom, hogy sok-sok receptet megvizslatok és gyúrok egy sajátot az én ötleteimmel kiegészítve. Ne tudjátok meg, hogy mi volt a kiindulópont ebben az esetben... De a lényeg úgyis a végeredmény:)



26 centiméteres kapcsos tortaformát a következőkkel töltünk meg

ALAP
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg puha, olvadt margarin
- 20 dkg édes keksz (pl. Győri édes)

A kekszet apróra, morzsalékosra töröm. Ezt általában a robotgépben fél perc alatt megoldom, de van amikor csak úgy nyújtófával összetöröm! Minden hozzávalót összegyúrok és ezzel a masszával kibélelem a tortaformát majd hűtőbe teszem, amíg összeállítom a joghurtmasszát.


JOGHURT RÉTEG
- 5 dl joghurt
- 5 dl tejszín
- 1 citrom vagy lime szőröstől-bőröstől
- 10 dkg cukor
- 3 csomag 20 g-os zselatin
- 20 dkg gyümölcs ( jelen esetben eper és citrom)
   
Egyszerű mezei zselatint használok a legtöbbször. Ilyenkor egy edényben addig melegítem a joghurttal, amíg eltűnnek a pici szemcsék, majd hagyom hűlni. 
A tejszínt kemény habbá verem a cukorral, belereszelem a citrom héját és a levét pedig belefacsarom. Ne ijedjünk meg, a tejszínt kicsit összerántja a citromlé. 
Összevegyészkedem a két elegyet :) és ráöntöm a megdermedt kekszes alapra. 
Eper darabokat és citrom szeleteket szórok/nyomkodok a krémbe és irány a hűtő. 2-3 óra dermedés után fogyasztható. Csak vegyük le a forma szélét és azonnal darabolhatjuk

Üdítő nyári finomság és még a sütőt sem kell beüzemelni :) 

Népszerű bejegyzések