Minőségi finomságok a Fény utcai piacról

Bocsánat, hogy így hétfő reggel borzolom a kedélyeket, de ezt nem lehet szó és kép nélkül hagyni:-) Egy ínyenc reggelinek vagy éppen vacsorának is beillik ez a képen látható összeállítás egy rozscipócskával kiegészítve. A legszebb az egészben, hogy mindent egy helyen meg is kapunk ehhez. Nem mondom hogy olcsón megússzuk a bevásárlást, de ünnepi alkalmakkor, vagy csak úgy lélekmelengetőnek és pocak kényeztetőnek is bevethetjük, ha van felesleges néhány ezer forintunk. 

A SONKÁS ( kattints a szóra és felugrik az üzlet weblapja) legyen az első kiindulópont.  Az eladók nagyon készségesek és a kezdő vásárlónak pontos és érdekes ismeretekkel szolgálnak. Merjünk bátran kérdezni!
Itt megvehetjük az ízletes spanyol Serrano sonkát ( MANGALICÁBÓL! készítik, csak tölgyerdőben élő, makkal etetett állatok húsából, hegyi levegőn szárítva. Minimum 17 hónapig érlelik ezt a finomságot.) Kb. 7-800 Ft-ba kerül 10 dkg és nem egyenlő minőségű a "szuperhipermulti" bevásárlóközpontban kaphatókkal. A lehelet vékony szeletek érdemes akár magukban is megízlelni. 
Majd nézzünk szét a pástétom különlegességek között. Minimum 500 Ft/ 10 dkg  egy adag. A rokfortos-körtés mindent visz! De tényleg! Én magában is elcsipegetem kenyér nélkül. 
Végül kb. 3-400 Ft/10 dkg olasz, húsos panchetta ( jelen esetben bors kéregben) felteszi az "I"-re a pontot.

Sajtot megéri kisebb üzletekből vásárolni, mert ott jóval olcsóbbak az árak. Mi rá is találtunk egy ilyen helyre az első emelt egyik sarka közelében. Több mindent árulnak itt. Holland sajtot és márvány sajtot is nagyon kedvező áron lehet kapni. 10 dkg-ért számoljunk 2-300 Ft-ot. 

Végül egy rozscipót és néhány zöldséget és gyümölcsöt is tegyünk a kosárba. A korábban már említett Cserpes joghurtot is megkaphatjuk az első szinten. Ha nagyon meredeken számolunk, akkor 3000 Ft-ba kerül egy-egy ilyen portya, de páratlan, nagyon magas minőségű elemózsiát tudhatunk magunkénak! 

Népszerű bejegyzések