Ribizli lekvár


A fagyasztóban leledzett egy kis ribizli. Sütiben is nagyon finom, de most szükségem lett volna Dédim mandulás apró sütijéhez egy kis málna lekvárra. Tudom, ez nem málna, de valami hasonló ízt lehet elérni. Csak egy baj van vele, hogy nagyon gyorsan fogy. Mondhatni extra gyorsan :-) Csak egy darab 2 dl-es üveggel főztem, de ahogyan Fecóm mondja, hiba volt nagy hiba:-) Mirelit ribizlit Ti is könnyen be tudtok szerezni a boltban és innentől kezdve már szinte egyenes az út a finomsághoz. Megjegyzem a zserbónak kimondottan jót tesz :-)

Hozzávalók egy darab 2 dl-es üveghez:

25 dkg ribizli
5 púpozott evőkanál cukor
4 ek. citromlé
1 db félbe vágott vaníliarúd a vaníliás cukorból 

1. A ribizlit beleteszem egy edénybe és hozzáadom a citromlevet, a cukrot és a vaníliarudat és lassú tűzön felteszem főni kb. 30- 40 percre. Időnként kevergetem.

2. Nem hosszú eltartásra készítettem ezt a lekvárt, de az üveget elmostam és mikróban sterilizáltam.. Az első készítés óta már többször megfőztem ezt a finomságot. 3 hétig biztosan eláll ( ez már részemről hitelesített időtartam) a hűtőben:-) 

3. Üvegbe töltöm a lekvárt és vanília rudat is benne hagyom. Azonnal fogyasztható, hogy kihűl.  Én nem turmixoltam össze a keveréket, így egy picit darabosabb lett, de pont ez a jó,

Aki kedvet kap ehhez a finomsághoz, ragadjon fakanalat és készítse el ezt a lekvárt! 



Népszerű bejegyzések