Sok sajtos tészta - Villám vacsi


Kisimult ráncokkal, kötél idegrendszerrel, vadiúj fakanállal és sok-sok finomsággal várlak Benneteket! Számtalan új receptet zsebelhettek be a közeljövőben és nemsokára a három napos nagy disznóságaimról is többet tudhattok meg. Néhány újításra is lassacskán rábukkanhattok az oldalon. Egy-két régebbi bejegyzést is kiegészítek pár képpel, szóval érdemes lesz a múltba is visszatekinteni egy kicsit.

De most egy istenien gyors, nagyon laktató, pikánsan olvadó sajtos ínyencségről olvashattok. Fecóm bővítette ezzel a finomsággal a receptjeink sorát. Örök hála ezért.
Most villámgyorsan meg is osztom Veletek az étel elkészítésének csínját-bínját! 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
 
25 dkg spagetti
1/2 tk. só
víz a kifőzéshez
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt eidami sajt
5 dkg márványsajt
5 dkg maasdamer sajt
1/2 db lereszelt szerecsendió
10 dkg kockázott bacon vagy kolozsvári szalonna
4 dl tejszín
1/2 tk. fehérbors
4 gerezd zúzott fokhagyma 

1. A vizet felteszem melegedni a tésztának. Sót adok a vízhez, majd kifőzőm a tésztát. 
 
2. A bacon/kolozsvári szalonnát felkockázom és felteszem pirulni egy nagy serpenyőben. 
 
3. A sajtokat lereszelem. Természetesen olcsóbb megoldással is kivitelezhető. Egy alap sajt pl. trappista és füstölt sajt keveréke. A márványsajtot elmorzsolom. 
 
4. Amikor megpirul a szalonna hozzáadom a sajtokat és felöntöm tejszínnel. Összeolvasztom az egészet, majd a fűszereket és a zúzott fokhagymát is elkeverem a simára olvadt finomságban. 
 
5. Végül a tésztát is hozzáadom. Egy csipet szerecsendiót még reszelek a tetejére, majd akár a serpenyőből, összebújva két villával a nyúlós-sajtos, krémes ételt elfogyasztjuk. Mi így teszünk. Igaz ez kettőnktől nem fogy el egy evés alatt, mert nagyon gyorsan telíti az ember pocakját. Pedig aztán a mi befogadó képességünkkel semmi gond sincs:-) 

Szép estét kívánok Nektek!



Népszerű bejegyzések