Gyermekkorom túrókréme idénygyümölccsel

 Kicsit későn, de itt a mai recept. Gyerkőcként is nagyon szerettem a krémtúrót és most sem panaszkodom. Emlékeztek arra a krémtúróra, amelynek az alján ott a gyümölcsös szutymák és a tetején pedig a krém? Én nagyon-nagyon imádtam. A sarki kisboltban, Helénke néninél lehetett mindig kapni otthon. De sajnos a bolt is bezárt és én is más helyen tengetem napjaimat. 

Kísérleteztem egy picit és előszeretettel készítem el időről, időre ezt a könnyű és gyors finomságot.

2 db 2 dl-es pohárhoz a következőket kell beszereznünk: 
25 dkg krémes tehéntúró (a legjobb a házi)
1 kicsi pohár joghurt
1 dl habtejszín/főzőtejszín
2 ek méz vagy porcukor
1 cs. vaníliás cukor
4 ek. citromlé

20 dkg idény gyümölcs (jelen esetben barack)
1 ek. cukor

1. Roppant egyszerű ez a recept is. Én egy tálba összeöntöm a túrót, joghurtot, tejszínt, mézet, citromlevet és vaníliás cukrot, majd 
botmixerrel szépen összeturmixolom az egészet. Semmi extra, de a végeredmény annál mennyeibb :-) 

2. Az alapunk kész van. Én most istenien édes sárgabarackot vásároltam, így egy kis narancssárga szutymák került az asztalra :-)) A barackot botmixerrel összeturmixoltam és 2 ek. cukorral lekvárszerű pürét kreáltam belőle. 

3. Igen, tudom! Pohárkrém kérem, de a lusta csajszi inkább egy régi kincsbe töltötte most a krémet és az öntetet. A tálalást nem vittem túlzásba, mivel néhány percen belül a pocak vendégszeretetét élvezte az étek. Viszont amikor van egy kicsivel több időm, akkor valóban egy pohárba töltöm az egészet. Rétegezem a finom gyümölcspépet és a túrókrémet. Eperrel, meggyel, cseresznyével is készült már ez a finomság és mindig osztatlan sikert aratott. 

Már van, aki elküldte tippjét a csokis bejegyzés alá:-)Nagyon várom a végeredményt!!!

Legyen szép hétvégétek!





Népszerű bejegyzések