Turbó káposztasaláta


A múlt héten extra rekkenő hőség volt kicsiny országunkban és őszintén mondom egy igazi fakír az, aki bedörrentette a tűzhelyet és szaunázott. Minden elismerésem Nekik! Ebből az indíttatásból ütött szöget a fejembe, hogy mi lenne, ha olyan ételek/italok kerülnének fel a blogra ezen a héten, melyeket nem kell sütni-főzni. Nem kívánja senki ilyenkor a nehéz falatokat. A tegnapi smoothie is ebből az apropóból készült. 
Ma egy nagyon finom és 15 perc alatt összedobható salátát ajánlok Nektek! Akár natúr húsokhoz, grillezett finomságokhoz, akár magában elcsemegézve is tökéletes ebéd! 






Hozzávalók 4 személyre: 
Elkészítési idő: 15 perc

1 kg-os fejes káposzta (lehet lila káposzta is) 
15 dkg finomra aprított lila hagyma
4 dl joghurt
1 ek. méz
2 ek. só
1 dl majonéz
2 ek. citromlé
2 ek. mustár






1. Amikor a lustaság túlárad bennem, akkor nem kézzel darabolok össze minden alapanyagot, hanem beledobom a multigépembe és összeaprítom vele. De a lényeg akár késsel, akár géppel szeletelünk, hogy szép apró legyen a káposzta. 

2. Ezután megszórom 2 ek. sóval az egészet és jól összeforgatom! 

3. A lilahagymát megpucolom és nagyon finomra aprítom, majd a káposztához adom.

4. Csak addig pihentetem, amíg össze nem keverem az öntetet. A joghurt, a méz, a majonéz , a mustár és a citromlé nagyon jó kis elegyet alkot együtt. A fenti aprított káposztára öntöm az egészet és jól összekeverem.

5. Grillezett húsokkal páratlan párost alkot ez a saláta. Gyors, egyszerű és valljuk be, költséghatékony is! Hűtőben 1-2 órát pihentethetjük. Tálalás előtt forgassuk át még egyszer az egészet! 

TIPP: Lilakáposztával és salottahagymával is nagyon finom, de ott csak és kizárólag jó minőségű majonézt használok. 

Mára legyen ennyi elég a gyors étkekből! Holnap egy tűzhelymentes, közkedvelt és régen ismert süteménnyel jelentkezem! 

Legyen szép napotok!


Népszerű bejegyzések