Őszi marhacomb szeletek
Az őszi konyha igen gazdag ízletesebbnél-ízletesebb gyümölcsökben. Nem is fukarkodtam ezekkel az alapanyagokkal a mostani receptemben. Egyszerű marhacomb szeletek kerültek a tepsibe.
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg marhacomb
20 dkg szőlő
10 dkg körte
10 dkg alma
10 dkg szilva
10 dkg vaj
2 dl víz
só
bors
- A marhacombot kb. 1-2 cm vastagságúra felszeljük, majd sózzuk és borsozzuk.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk. Majd 1-1 percig mindkét oldalát megsütjük a szeleteknek.
- A gyümölcsöket megmossuk. A szőlőt egészben, a szilvákat félbevágva és magozva, a körtét és az almát héjastól, magozva cikkekre vágva készítjük elő.
- A gyümölcsöket összekeverjük és elfelezzük. Egy kivajazott sütőedénybe öntjük az egyik felét.
- Erre szép sorban rárakjuk a hússzeleteket, majd befedjük a maradék gyümölccsel.
- A vajat, amiben sütöttünk szépen rálocsoljuk a tepsi tartalmára, majd 2 dl vizet öntünk még az edényünkbe.
- Alufóliával lefedjük és közepes lángon kb. 45 percet sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük így.
- Krémes burgonyapürével vagy rozmaringos-sajtos sült tökkel tálaljuk a szaftjával együtt.