Citromos-kakukkfüves csirke zacskóban sütve


Szeretem az egyszerű finomságokat. Főleg az olyanokat, amelyek egy dolgos nap után gyorsan elkészülnek. Ez az egészben sült csirke salátával pont egy ilyen fogás. Nyári estékre könnyű vacsora. A legjobb, hogy a maradékból egy kis csavarral különleges szendvics készíthető másnap. Másfél óra és már indulhat is a meghitt vacsora. 

Hozzávalók 4 személyre: 
1,5 kg-os csirke egészben
1 tk. só 
1/2 tk őrölt bors

Páchoz:
1 db citrom leve és héja
4 gerezd fokhagyma durvára vágva
0,5 dl olívaolaj
8 ág kakukkfű


Tálaláshoz:
15 dkg saláta keverék
3 db paradicsom

1 db sütőzacskó a sütéshez


  • A konyhakész, egész csirkét kívül-belül sózzuk, majd frissen őrölt borssal megszórjuk. 
  • A pácot elkészítjük. A citrom héját egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a 4 gerezd durvára vágott fokhagymát, 0,5 dl olívaolajat és  kb. 8 db 6-8 cm hosszú kakukkfűágat. Összekeverjük az alapanyagokat és a csirkét kívül-belül bedörzsöljük vele. 
  • A csirkét egy nagy sütőzacskóba rakjuk és a maradék pácot ráöntjük.Kb. 80 percig közepes lángon sütjük a húst. Az utolsó 10 percre kivesszük a zacskóból a szárnyast és a legmagasabb fokozatra váltva kb. 5 perc alatt szép piros színt adunk neki. 
  • Salátakeveréket használtam a tálaláshoz, melybe még beledaraboltam 3 paradicsomot. De saját ízléseteknek megfelelő salátát tálaljatok hozzá. Nálam most a gyorsaság számított.  
  • FIGYELEM! A szaftot nem dobjátok ki! Igazán ízletes, friss. Tálaláskor a salátát meglocsolhatjuk vele és a húst is belemárthatjuk, miközben falatozunk.

Sütőzacskó kisokos röviden: 

Pár tanács a sütőzacskó használatához: 


- A húsokat fektessük a zacskóban egymás mellé. Így mindegyik darab egyformán fog sülni. 
 
- A sütőzacskóban már előző este bepácolhatjuk az ételt és összekötve a hűtőbe rakhatjuk. 

- Sütés előtt egy tepsibe vagy sütőedénybe tegyük bele a zacskót. Könnyebben tudjuk berakni és kivenni a finomságokat.

- Ha egymásra halmozzuk mégis az alapanyagokat, akkor mindenképpen öntsünk kb. 2 dl vizet a zacskóba és a szaftosabb, levet/zsír eresztő, vastagabb ételek felülre kerüljenek. 

- A sütőbe csak úgy rakjuk be a zacskót, ha hústűvel, vagy helyes késsel körülbelül 5-6 helyen megszurkáljuk. Így a felesleges gőz el tud távozni. 

-  Végül, amikor elkészült a étel óvatosan nyissuk ki a zacskót, mert különben megcsap a forró gőz.


Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések