Borsos rib eye - A két személyes falat!
Na jó! Vannak igazán fajsúlyos ételek a terítékünkön. Ha jól saccolom az a kis darabka rib steak körülbelül 70 dkg-ot nyomott. Nem egy emberes munka felfalni. Még igazi ragadozóknak is kihívás! Vágáskor egy picit túlszaladt a késünk, az már igaz, de nagyon finom, szaftos hús lett a végeredmény. Valamit nem kell túlságosan agyoncicomázni, inkább hagyni kell az igazi ízeket és a grill füstjét érvényesülni az ételben.
Hozzávalók:
1 db rib eye steak
borskeverék
durva szemű só
olívaolaj
Tálaláshoz: parázsburgonya
Egy igazán különleges borskeverék került az őrlőmbe. 5 fajta borsot házasítottam: hagyományos fekete bors, rózsabors, malabar bors, madagaszkári vadbors, kubeba bors. Mindegyikből 1-1 teáskanálnyi került a keverékbe. Ezeket a borsokat a Fűszerésznél meg tudjátok vásárolni, de a nagyobb boltokban is lehet kapni vegyes színes borsot igen kedvező áron.
Tehát ezt a keveréket durvára őröltem (akinek akad kéznél egy mozsár, abban is összetörheti) és a húst alaposan megszórtam vele mindkét oldalon. Durva szemű sóval ízesítettem. A nagyobb szemű só azért praktikus, mert nem szárítja ki olyan hirtelen a húst, nem vonja ki belőle a nedvességet.
Ezek után már csak a sütés maradt hátra. Vékonyan meglocsoltam a húst olívaolajjal és alacsony hőfokon befedve elkezdtem sütni egy órán át. Itt is függ a sütési idő a hús vastagságától és attól, hogy mennyire szeretjük véresen. Tálaláshoz parázsburgonya készült mellé.
Hajnali horgászat és egy kis kávé! Ilyen amikor túlpörget a reggeli nedű! :-) |
Holnap hozom a búcsúebédet! Francia menü vár rátok!