Vörösboros marhapofa zöldségmártással
Ha le szeretnétek nyűgözni a vendégeket, akkor egy kis vörösborra, röpke 4-5 órára és rágósnak hitt marhapofára van szükségetek! Olyan finomságot rittyenthettek, hogy mindenki megnyalja mind a 10 ujját!
Hozzávalók két személyre:
4 db marhapofa
só-bors
6 ek. olívaolaj
2 ág rozmaring
30 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
15 dkg zellerszár
6 gerezd fokhagyma
7 dl vörösbor
- Forró serpenyőbe 6 ek. olívaolajt öntönk és felforrósítjuk azt.
- A marhapofákat konyhakész állapotba hozzuk, vékonyan megsózzuk és megborsozzuk azokat.
- A forró serpenyőbe tesszük a húsokat és oldalanként2-2 percet sütjük azokat.
- A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos darabokra felvágjuk a sárgarépát, zellerszárat, vöröshagymát. A fokhagymát pedig elfelezve melléjük dobjuk.
- Egy magasabb falú, fedeles tűzálló edénybe öntjük az összes zöldséget. Megsózzuk azokat és alaposan összeforgatjuk. A legtökéletesebb, ha van otthon egy öntöttvas fedővel rendelkező edény, de enélkül is elkészülhet ez a fogás.
- A zöldségek tetejére helyezzük a megsült húsokat. Melléjük rakunk két ág friss rozmaringot és felöntjük borral.
- Alacsony lángon lefedve körülbelül 4-5 órán keresztül sütjük.
- Alapvetően egy roppant egyszerű étel, csak türelemre van szükség az elkészültéig.
- Tálaláskor krémes puliszkával, krumplipürével kínáljuk. A borban sült zöldségeket leszűrjük, átpasszírozzuk egy szűrőn, felöntjük egy kis megmaradt vörösboros lével és szószként tálaljuk a hús mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)