A nagy KitchenAid sztori



Évekig sóvárog az ember a konyha "Ferrarija" után, aztán úgy hozza a sors, hogy keményen megdolgozik érte és megkapja. Valahogy íz zárult az én epedezésem és most a konyhapulton ott áll a dögös, piros KitchenAid robotgépem. De miért ekkora dolog ez a gép? Miért vágynak rá annyian? 
Most röviden megosztom Veletek a cég és egyben a gép történetét röviden.

A CÉG RÖVID TÖRTÉNETE
1908-ban Herbert Johnson a Hobart Manufacturing Company mérnöke kifejlesztett egy elektromos álló mixert. A pékeknek gyártott dagasztó gép az 1915-ös évre elérte 80 eladott készüléket.
1919-ben a Hobart cég bemutatta a háziasszonyoknak fejlesztett KitchenAid asztali robotgépét. Ezzel el is indult a háztartásokban a világhódító útjára a KitchenAid robotgép.
1936-ban Egmont Ahrens tervező karcsúsította le a mai formájára a robotgépet, ezzel is könnyebbé téve a robusztus súlyt.
1952-ben mutatták be az első KitchenAid kézi mixert.
1954-től lehet kapni más színekben is, mint a kezdetekben gyártott fehér készüléket.
2009-ben a KitchenAid 90. születésnapjára került a piacra az metál/almapiros, ami itt Magyarországon is az egyik legkedveltebb szín lett.
2013 óta folyamatosan  bővítik a termékpalettát vízforralóval, botmixerrel, multifunkciós kisgépekkel, és megjelentek a 6,9 literes profi gépek 3-féle változatban.
2014-ben ünnepeljük a KitchenAid 95. születésnapját.



 MIT TUD A ROBOTGÉP? 
Időtálló és jól összerakott szerkezet. Talán ez az egyik legnagyobb erénye. Kiegészítőarzenáljával ma már egy kép szinte az összes háztartási kisgépet kiváltja, csak borsos árért be kell szerezni ezeket is. 
A robotgéptől, a profi darálón át, egészen a tésztakészítő fejekig vagy fagyigépig minden megtalálható ehhez a szerkezethez.
Teljes fémöntvény a robotgép, sima legömbölyített időtálló forma, direkt hajtású motor, csendes, megbízható, hosszú élettartamú. Keverő-dagasztófej bolygómozgású, amely biztosítja a gyors, alapos keverést dagasztást. Nagy űrtartalmú habüsttel, 5 alaptartozékkal, 5 év garanciával, 300 W, 220-240 V  
A fenti adatokból is látszik, hogy igazán hosszú időre szól ez az egyszeri befektetés.





AJÁNDÉK

A legnagyobb meglepetésemre a géphez mellékel utasításarzenál között egy füzetecske is rejtőzött. Ha valaki hivatalosan is regisztrálja a gépét a cég adatbázisában számlával, gyártási számmal és minden fontos adattal, akkor egy igen igényes KitchenAid receptkönyvvel is megörvendeztetik a vásárlót. Több nyelven készült ez a könyv, de nekem most az angol volt a legkényelmesebb megoldás. Postán juttatták el ezt a kiadványt számomra. Időbe telt, de megérte várni!


 Röviden ennyit osztok most meg Veletek a "csodamasináról! Én kolbásztöltéstől kezdve, húsdaráláson át, a cukrászati mozzanatokig mindent teszteltem már rajta igen nagy megelégedéssel. Már annyit utazott velem a robotgép a kocsiban, hogy szinte világot látott. Tévéfelvételtől kezdve, a két otthon közötti főzésig mindenhol velem járt. A súlya az egyetlen "negatívum" ezekben az esetekben, de ha valaki olyan bolond, mint én és viszi mindenfelé, akkor ne csodálkozzon, hogy egy kicsit kondizni is kell. :-)









Népszerű bejegyzések