2017. március 30., csütörtök

Csokoládés - kekszes pohárdesszert


A világ legegyszerűbb desszertjét hozom el Nektek így egy dolgos nap végén! Tejszín, csokoládé és egy kis kekszmorzsa és már kész is az ellenállhatatlan csemege. 
Természetesen kedvetekre variálhatjátok az összetevőket, de számomra ez az összeállítás most nagyon kedves!

Elő- és elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 főre:
  1. Törjük apró darabokra a csokis kekszet, majd serpenyőben nagy lángon forgassuk össze a Vénusz felével.
  2. Verjünk a tejszínből a porcukor hozzáadásával tejszínhabot.
  3. Alacsony láng felett keverjük egyenletesen krémesre a maradék Vénuszt és a csokit.
  4. Rétegezzük poharakba a hozzávalókat. Kezdjük a kekszmorzsával, majd folytassuk a tejszínhabbal és a csokiszósszal, és ne felejtsünk el bőven hinteni a rétegek közé földimogyorót is!
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

TIPP:

Mogyoró helyett bármilyen magot használhatunk, amit szeretünk: pekándióval, pisztáciával, dióval, kesudióval is szuper finom!
Rejthetünk a pohárkrémbe friss gyümölcsöket is meglepetés gyanánt!
Tejszínhab helyett, mascarponéból is készülhet a krém, akkor sokkal töményebb lesz a desszertünk!

Ételallergia tipp

Használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, laktózmentes tejszínt, így laktózmentes lesz a desszertünk.
Eredeti recept: http://www.venusz.hu/