Meleg pisztrángsaláta


Az első saját fogású pisztrángomból készült ez a saláta. Így egyenesen dupla büszkeség számomra. 
A végeredményt pedig egy könnyű vacsora egy pohár finom Nagygombos rosé cuvée borral. 
A borra röviden rátérnék. Merlot és zweigelt házasságából született ez a rozé. Friss, könnyed és gyümölcsös száraz bor. Tökéletesen kiegészíti ezt a könnyed halételt. 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg vegyes salátakeverék (most ehető virággal)
10 dkg füstölt, húsos szalonna
15 dkg cukkini
25 dkg pisztráng filé 
1 db citrom 
só, bors

A pisztrángot kifilézzük és enyhén megsózzuk és borsozzuk. 

A húsos szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőben pirítani kezdjük. Amikor már egy kis zsírt enged a szalonna, akkor a forró serpenyőbe tegyük bele a pisztrángfiléket. Gyorsan oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húst. Természetesen függ a filé vastagságától is. 

Amikor kisült a pisztráng kiszedjük a szalonnával együtt. Nagyobb darabokra vágjuk a halat. 

A forró serpenyőben maradt zsiradékon a felkarikázott cukkinit néhány perc alatt megpirítjuk. 

Megmutatom Nektek, hogy milyen remek salátakeverékre bukkantam. Ehető virágok és többfajta saláta keveréke. Nem csak finom hanem látványos is. Ha ilyesmihez tudtok jutni, akkor használjátok bátran. 

Végül a meleg pisztráng, cukkini és szalonna darabokat összeforgatjuk a salátával. Tálaláskor egy kevés citrommal meglocsoljuk. Különleges és könnyű vacsora lesz a végeredmény!
 





Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések