Meleg pisztrángsaláta
Az első saját fogású pisztrángomból készült ez a saláta. Így egyenesen dupla büszkeség számomra.
A végeredményt pedig egy könnyű vacsora egy pohár finom Nagygombos rosé cuvée borral.
A borra röviden rátérnék. Merlot és zweigelt házasságából született ez a rozé. Friss, könnyed és gyümölcsös száraz bor. Tökéletesen kiegészíti ezt a könnyed halételt.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg vegyes salátakeverék (most ehető virággal)
10 dkg füstölt, húsos szalonna
15 dkg cukkini
25 dkg pisztráng filé
1 db citrom
só, bors
A pisztrángot kifilézzük és enyhén megsózzuk és borsozzuk.
A húsos szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőben pirítani kezdjük. Amikor már egy kis zsírt enged a szalonna, akkor a forró serpenyőbe tegyük bele a pisztrángfiléket. Gyorsan oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a húst. Természetesen függ a filé vastagságától is.
Amikor kisült a pisztráng kiszedjük a szalonnával együtt. Nagyobb darabokra vágjuk a halat.

Megmutatom Nektek, hogy milyen remek salátakeverékre bukkantam. Ehető virágok és többfajta saláta keveréke. Nem csak finom hanem látványos is. Ha ilyesmihez tudtok jutni, akkor használjátok bátran.
Végül a meleg pisztráng, cukkini és szalonna darabokat összeforgatjuk a salátával. Tálaláskor egy kevés citrommal meglocsoljuk. Különleges és könnyű vacsora lesz a végeredmény!
Nyomtasd ki a bejegyzést!