Mustáros-gombás nyúl
A nyúlhúsról már sokszor hallhattátok, hogy nagyon egészséges. Diétázóknak kifejezetten ajánlott, de én nem szűkíteném le ennyire a fogyasztók csoportját. Iktassatok be egy-egy ilyen finom "tepsifülest" az étrendetekbe. Nem fogjátok megbánni. most egy egyszerű mustáros, gombás fogást készítettem nyúlhúsból.
Tartsatok velem és nézzétek meg, hogy mennyire egyszerű!
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 2 személyre:
6 db kicsi első comb
6 ágacska kakukkfű (kb. 10 cm)
50 dkg csiperke gomba
só
őrölt fekete bors
8 gerezd fokhagyma
3 ek. mustár
2 dl tejszín
2 ek. olívaolaj
1 db sütőzacskó
- Első lépésben a nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk és 6 ágacska kakukkfű leveleivel fűszerezzük a húst.
- Egy sütőzacskóba tesszük a combokat, meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal és 6 gerezd fokhagymát mellérakunk.
- Ezután a csiperkegombákat mérettől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk és a combok mellé rakjuk. A zacskó száját összekötjük és 45 percre a sütőbe rakjuk kb. 200 °C-ra.
- Egy nagy serpenyőbe 2 dl tejszínt, 3 ek. mustárt öntünk, továbbá hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ezeket összemelegítjük néhány perc alatt.
- A megsült nyulat a gombával együtt a sütőzacskóból a mustáros szószhoz öntjük és ezután további 10 perc alatt összerotyogtatjuk.
Burgonyapürével, rizzsel vagy sült zöldségekkel tálalhatjuk! Egyszerű, gyors és igen ízletes végeredményt kapunk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!