Túrófánk
és máris megvan a laktató ebéd.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 db tojás
1/2 cs. sütőpor
2 ek. cukor
1 csipet só
1 citrom héja
1 kis pohár tejföl (175 g)
olaj a sütéshez
Tálaláshoz fahéjas porcukor
- Egy keverőtálba szép sorjában beleöntjük a következőket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütőport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt.
- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk.
- Bő olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kiszedjük egy papírtörlőre a fánkokat, kicsit hagyjuk hűlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!