Konyhakiállítás 2018


Az idén is eljött a tavaszi Konyhakiállítás. Mindig érdeklődve figyelem az újdonságokat, kertesem az érdekességeket és feltérképezem a potenciális új gépeket, kiegészítők. El kell mondanom, hogy az utóbbi évekhez képest csökkent a minőségi kiállítók száma, de még így is kincsekre bukkanhatunk. Már vannak kedvenc állandó résztvevőim, akiktől mindig begyűjtök valami újdonságot. Most sem volt ez másképp. 



Szinte minden évben megszavaznám a leghangulatosabb kiállítónak a szegedi Kert és Otthon webáruházat.  A tálaló deszkáikért egyenesen odavagyok. Különféle méretben, formában, színben, vastagságban kaphatóak. Mint például láthatjátok itt a fotó közepén ezt a nagy szépséget! De emellett számtalan üvegtermékkel, konyhai kiegészítővel, tárolóval szerelhetjük fel a háztartásunkat a segítségükkel. 



A KichenAid stand sem maradhatott ki. Most kiegészítőkre vadásztam. Szeretnék egy daráló szettet. Három fajta fejjel. Nagyban megkönnyítené az életemet, ha diót kell darálni vagy házi ételízesítőt kell készíteni. 

Már három éve nyüstölöm a gépemet. Az írásaimból tudhatjátok, hogy rendesen igénybe van véve nálam egy-egy eszköz legyen szó kenyérdagasztásról vagy éppen húsdarálásról. 

A másik kiegészítő, amit szemügyre vettem az a fagylaltkészítő kiegészítő volt.
Praktikus ez a gép, mert csak kiegészítő elemeket kell venni és nem újabb és újabb gépeket. Az ára borsos, de hosszú-hosszú évek alatt meghálálja. 

A Bosch nagyszínpadon ismét főzőbemutatókkal örvendeztették meg a nézőket, amelyből aztán kóstolhattak is a jelenlévők. Néhány évvel ezelőtt nagyon tetszett Mészár Steak bemutatója. Igazi kuriózumok. 



Jöjjenek az érdekességek! Imádom a színes, vidám hűtőket. Tudom nem mindegyik felhasználóbarát, mert kicsi a belső tere, de minden esetre igazán mutatósak. Most a Gorenje Volkswagen kisbuszra emlékeztető hűtői vitték el a pálmát nálam. 


A hűtők mellett a Miele sütők között is elvesztem egy kicsit. Mindig szemügyre veszem az újdonságokat, habár még mindig tökéletesen szuperál az enyém. Érdemes naprakésznek lenni! 



Most pedig tegyünk egy kis kitérőt az asztaldekorációk terén.Szeretem az igényes konyhai textileket. Ebből is volt most szép számmal. Szalvéták, terítők, futók számtalan színben, sok-sok mintával. Mindenképpen fontos kiegészítői egy mutatós konyhának/étkezőnek!

A terítők mellett a késeknek is mindig szentelek egy kis figyelmet. Tudom, hogy milyen sokat számít, ha az ember egy-egy kiváló, több tíz éven keresztül használható darabot végre megkaparint. 
Ha tehetitek a legkisebb pucolókéstől a legnagyobb séfkésig érdemes hosszú távú beruházásban gondolkozni!




A mosogató! Tudom bolondnak néztek, de számomra ez a tökéletes mosogató és az új konyhámba mindenképpen ilyet szeretnék majd. Nagy, látványos, porcelán és a csap is gyönyörűséges. A deszka rajta pedig igazán praktikus. Apróság, de nekem ez az egyik vágyam a konyha berendezése során.

Röviden ezeket a emelném ki a sok-sok érdekesség közül. Az utóbbi évekhez képest kicsit lagymatag volt a kiállítás, nem hoztak ki annyi látványos konyhabútort vagy kreatív konyhaötletet. De mindezek ellenére így is jó néhány érdekességbe botlottam bele. A Kert és Otthon standján vásároltam a legtöbbet, plusz fűszerolajak kerültek a kosárba az Omniumtól, amelyek kiválóak lesznek a vadételekhez, mert az egyik vargányás, a másik meg borókás! Most egy évig pihenünk, majd várom a jövő esztendőt és ismét az újdonságokat!



Népszerű bejegyzések