Street Food - Kalandozás a világ legjobb piacain


Ez a könyv az én könyvem! Maximálisan! Igazi piacrajongóként szinte mindenkinek csak ajánlani tudom. 400 oldalon keresztül a bolygónk számtalan piacát. Először megosztom veletek a hivatalos leírást.  Előre kell bocsájtanom, hogy szerzőpáros Carol Wilson és Sue Quinn igazán jó munkát végzett.

"A street food mozgalom – dacolva a globálizáció és a multinacionális gyorsétteremláncok uniformizáló hatásával – a 21. század egyik legizgalmasabb gasztronómiai jelensége. A street food egyet jelent a friss, megfizethető és változatos ételek széles kínálatával, amelyből a városlakók és az éhes turisták kedvükre választhatnak. Az egykor csak helyben hozzáférhető különlegességeket ma már szerte a világban megtaláljuk: a szaharai karavánutak jellegzetes fogásait New Yorkban, a patagóniai falvak tradicionális receptjeit Hongkong belvárosában is megkóstolhatjuk. Világszerte sokmillió ember fogyaszt street foodot nap mint nap, és számuk rohamosan nő.
Ez a gazdagon illusztrált, átfogó útikalauz hat kontinens nagyvárosainak legjobb street food helyeit és ételkülönlegességeit mutatja be, Bangkok és Peking pezsgő és színes forgatagától Stockholm és San Francisco kézműves piacaiig. A könyvben található receptek segítségével pedig saját konyhánk kényelmében készíthetjük el a világ legízletesebb street food fogásait."


A könyvet fellapozva a remek fotók által mindig azonnal a helyszínen érezhetjük magunkat. Már csak ezekben a képekben érdemes elveszni. Pontos leírást kaphatunk a piacról, a helyi megkóstolandó ételekről, azokról a fix standokról, street foodozó helyekről, amelyeket mindig megtalálhatunk. A legmenőbb büfékről is hírt kaphatunk a leírásokból és emellett még az adott országra jellemző receptet is elsajátíthatunk. 
Hasznos kiadvány mindazok számára, akik örömmel látogatnak el egy-egy piacra, így belecsippentve a helyi emberek, alapanyagok és mindennapok világába.

Technikai adatok:  

Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 400
Borító: kemény tábla + védőborító
Súly: 1708 gr
Kiadás éve: 2018 
Ár: átlagosan 8500 Ft, de nagyon jó akciókat lehet kifogni

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések