Tárkonyecet
Mivel tárkonytúltengés van a fűszerkertünkben, így ki kellett találnom, hogy mire használom fel a megzabolázott ágakat. Így jött az öltet a tárkonyecet készítésére. A tárkonyról bővebben itt olvashattok a blogon.
Roppant egyszerű és annál finomabb lesz a végeredmény!
Elkészítési idő: 5 perc + 1 hónap érlelés
Hozzávalók 5 dl ecethez:
5 dl étkezési ecet 10 %
5 ág tárkony
➽ A tárkonyágacskákat megmossuk és egy jól zárható üvegbe tesszük azokat.
➽ Következő lépésben felöntjük 5 dl ecettel az egészet és lezárjuk az üveget.
➽ 1 hónapig érleljük a lezárt üvegben az ecetet. Ekkorra jól átveszi a fűszernövény ízét.
➽ Tökéletes ízesítője lesz a leveseknek, salátáknak vagy éppen egyes főzelékeknek, mint például a krumplifőzelék.
