Burkolt csirkecombok


 Igazán kalandosan jutottam ehhez a recepthez. Márti nővérem mennyei, több fogásos karácsonyi ebédet rittyentett. Akkor találkoztam először a burkolt csirkecombokkal. Majd az ünnepek után néhány nappal elkészítettem ezt a fogást, sőt már azóta az új esztendőben is. Nagyon-nagyon tetszett mindenkinek, így bekerült a családi gasztrorepertoárba, mert nagyon egyszerű, még annál is finomabb és 1 órán belül meg is sül. Az eredeti recept forrása a www.receptneked.hu oldalon található. 

Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirke egész comb
6 púpozott ek. tejföl (20%-os)
10 dkg lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem vagy 1 ek. szárított petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg edami vagy trappista sajt
8 szelet baconszalonna
2 ek. olívaolaj 
őrölt fekete bors

➽ A csirkecombokat vékonyan sózzuk, borsozzuk. Ha van időnk, akkor már előző este is elvégezhetjük ezt a műveletet. Jobban átjárja a húst a fűszer. De azonnal sütés előtt is elegendő, akkor kevésbé lesz intenzív az ízesítés.

➽ Amikor ezzel a lépéssel megvagyunk, akkor egy olívaolajjal kikent sütőedénybe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé.

➽ A következő keveréket készítjük el. Egy tálban összekeverjük a 6 ek. tejfölt, a megtisztított, felaprított lilahagymát, a felaprított vagy szárított petrezselyemzöldet, 1/2 tk. sót, 1/4 tk. őrölt fekete borsot, 2 gerezd zúzott fokhagymát.

➽ Ezt az ízesített tejfölt négy felé osztjuk és a csirkecombok tetejére halmozzuk. Majd keresztben combonként 2-2 szelet bacont keresztben a tejfölös húsok tetejére rakunk.

➽ Alufóliával lefedve 45 percig sütjük 200 °C-on a combokat. A sütés végén levesszük róla az alufóliát. Ha túl sok levet eresztettek a combok, akkor öntsünk le róluk.

➽ 15 dkg edami sajtot reszelünk és megszórjuk a combokat vele. Azonnal visszatesszük a húsokat a sütőbe fedetlenül további 15 percre. Ha van kéznél füstölt sajt, akkor reszeljünk a húsra bátran abból. Sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

45 perc után ilyenek a combok. Ezeknek az egyik felét már sajt borítja.

➽ Miután szép aranybarna lett a sajt, akkor kivesszük a sütőből és melegen tálaljuk a burkolt csirkecombokat. Variálhatjátok a sajtokat és a fűszereket is. Csak a kreativitásotok szab határt. 

A hétköznapokban és az ünnepi asztalon is megállják a helyüket ezek a gusztusos kis combok.  


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések