Veresi Paradicsom



Egyszerűen imádom ezeket az apró, ízletes piros kis paradicsomokat. Nem is kell messzire mennem értük, csupán Veresegyház a célállomás. Természetesen a nagyobb áruházláncok polcain is találkozhattok ezekkel a finom zöldségekkel, de nagyobb tételben vásárolva jóval kedvezőbb az ár és rögtön az üvegházak szomszédságában veszem át a dobozomat.
Ismét a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek egy olyan finomságról, amelyet én magam is szeretek és fogyasztok (nem fizetett együttműködés, a számlát mindig saját zsebből finanszírozom, így szolgálhatok nektek teljesen független véleménnyel egy-egy adott termékről)!

A nyitó szövegben jól olvastátok, hogy üvegházi termelésről lesz most szó, de nem a klasszikus formában. 

Miért olyan különleges ez a paradicsom?

Először is egész évben kapható és az íze télen is ugyanolyan, mint nyáron. Mivel a paradicsomok a tövön érnek meg és nem szállítás közben, mint az import termékeknél, úgy a tápanyag tartalom jóval magasabb. Továbbá nem a földben növekednek a paradicsomok, hanem a hidrokultúrás termesztés során egészen más módon.

Az üvegházban termesztett Veresi Paradicsomokat kókuszrostpárnába ültetik, az öntözővíz minőségét is folyamatosan ellenőrzik. Teljes mértékben kontrollált termesztés zajlik, hogy garantálni tudja a cég az állandó minőséget.
Ami külön plusz pont nálam, hogy a beporzást természetes módon poszméhek végzik és a kártevők ellen fürkészdarazsakkal és a ragadozó poloskákkal védekeznek, nem pedig vegyszerrel.
Nagy előnyük, hogy mesterséges pótmegvilágítással ellátott üvegházukban el tudják érni, hogy egész évben ugyanolyan színű és ízű paradicsomokat kínáljanak a vásárlóknak. 
Emellett a veresi termálvízzel gondoskodnak termelőterület fűtéséről.

Számtalan környezetbarát megoldást alkalmaznak a növénytermesztés során legyen szó az öntözővíz összegyűjtéséről, újrafelhasználásáról, környezetbarát csomagolásról vagy éppen a szállításról. 

Környezetbarát csomagolás


Külön kiemelendő, hogy nagy figyelmet fordít a cég a kutatás - fejlesztésre. Emellett egy látogatóközpont építéséhez is nekiláttak, amely szerintem egy roppant jó ötlet, hisz maga a termesztés folyamata is egyedülálló hazánkban.
Még egy érdekesség, hogy a Corvinus Egyetemen tananyag lett a Veresi Paradicsom tiszta termelési folyamata. 

Jelenleg 5 fajta paradicsom termesztése zajlik az üvegházakban. Csenge, Piroska, Bíborka, Cukorfalat és Piccolo fantázianevekre hallgatnak. 
Remekül összefoglalják a weboldalon, hogy mitől olyan finom egy paradicsom.

Számít a héjvastagság, a lédússág, a húsosság, a savasság és a cukortartalom, amelyet Brix értékben határoznak meg. Egy átlagos paradicsom Brix értéke 3 és 4 között mozog. 
A Veresi Paradicsom esetében 7-től 12-ig terjed a skála. 
Bevallom nálunk az igazi kedvenc a Cukorfalat és a Piccolo, melyek Brix értéke 12-es. Ezek a világon a legédesebb paradicsomok. 


Napsugár kosárból Piroska, Bíborka és Piccolo

Remélem kedvet kaptatok ebből a rövid ismertetőből, hogy ti is megkóstoljátok az apró, piros paradicsomokat. Tisztában vagyok vele, hogy az ára magasabb az átlagosnál, de egész évben állandó, nincs mozgás benne és minden egyes vásárlás során azonos minőséget kap az ember. Igazi ízletes nassolnivalók, melyek tökéletesek salátába, sütni, szendvicsen vagy éppen hidegtálakon. Jó szívvel ajánlom nektek a Veresi Paradicsomot!

Még több információt itt tudhattok meg a Veresi Paradicsomról és egyes fajták részletes ismertetőit a következő linken érhetitek el:
Online rendelést pedig itt adhattok le: https://www.veresiparadicsom.online/
Cím: 2112 Veresegyház Kisrét u. 2. 
Szöveg forrása részben innen: http://www.veresiparadicsom.hu/



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések