Tepsis pisztráng újburgonyával
Csak a Facebookon osztottam meg a vasárnapi vacsoránkat, de akkora sikere volt, hogy sokan kértétek a receptet. Nem fogom túlbonyolítani, hisz csupán néhány remek alapanyagra és egy kis időre lesz szükség. Ezeket a pisztrángokat magam fogtam, magam beleztem és magam is készítettem el.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
4 db kb. 30 dkg-os pisztráng
1 kg apró újburgonya
15 ág friss kakukkfű (kb. 10 cm)
só
őrölt fekete bors
olívaolaj
➽ Az apró újburgonyát megmossuk és elfelezzük azokat. Sóval, őrölt fekete borssal megszórjuk a krumplikat, meglocsoljuk vékonyan olívaolajjal és összeforgatjuk az egészet.
➽ A pisztrángokat megmossuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk és kakukkfű ágakat teszünk a hal hasába. Mindegyik pisztrángot a burgonyaágy tetejére helyezzük és vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal.
➽ Fedetlenül közepes fokozaton (elektromos sütő kb. 200 °C, gázsütő kb. 5-ös fokozat) 20 percig sütjük a hal egyik oldalát, majd megfordítjuk azokat és további 20 percig sütjük a pisztrángok másik felét.
➽ Miután megsültek a pisztrángok friss salátával tálaltam ezt a fogást. Itt találhattok a salátára egy általam kedvelt ötletet.
Ennyire egyszerű ez az egész! 😊
Kellemes sütögetést kívánok Nektek!
