Blini - az orosz palacsinta krémes tejföllel, kaviárral és friss kaporral
Ismeritek a blinit, vagyis az orosz palacsintát?
Több fajta recept, összetétel, forma létezik. Eredetileg hajdina liszttel készülnek a könnyű, levegős korongok. Én kipróbáltam már több változatot, de a következők recept vált be. Olyannyira, hogy már számtalan alkalommal elkészítettem ezt a finomságot, sőt még horgászatkor a vízparton is.Ezzel csak azt szeretném sugallni, hogy pofonegyszerű a blini sütése. Készülhet speciális blini sütő serpenyőben, mint ahogyan a mellékelt fotón is láthatjátok, de egyszerűen a nagy serpenyőben kis köröket formázva is tökéletes.
Hozzávalók kb. 8-10 darab blinihez:
- 100 g liszt
- 1 db tojás
- 1,5 dl tehéntej
- 1 dkg élesztő
- 1 nagy csipet cukor
Tálaláshoz:
- 200 g krémes tejföl
- 1 nagy csokor friss kapor
- kaviár ízlés és pénztárca szerint 😊
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy nagy csipet cukorral