Fehércsokis mézeskalács krémlikőr


Ünnepekkor, jeles alkalmakkor mindig étvágygerjesztőként előkerül a minőségi pálinka és egy kis „női” likőr. Az idén elhatároztam, hogy magam készítem el ezt a tökéletesen egyszerű, mégis roppant finom változatot. Minden alapanyag volt hozzá a raktáramban, így egyértelmű volt ez a választás. Hűtőben biztosan 2 hétig eláll. Nekem a krémessége, az édessége, fűszeressége nagyon tetszik. Nem túl tolakodó igazi krémes finomság.

Elkészítési idő: 20 perc + legalább 1 éjjel pihentetés a hűtőben
Hozzávalók kb. 7 dl likőrhöz:
 
4 dl tejszín
2 dl vodka
10 dkg fehércsokoládé
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
3 ek. mogyorókrém
5 dkg kristálycukor

➽ A tejszínt közepes lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk az apróra tört fehércsokoládét és a mogyorókrémet. Folyamatosan kavargatva felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét és a mogyorókrémet. Egy csomó se maradjon.

➽ Húzzuk le a tűzről az edényt a keverékkel. Adjuk hozzá a kristálycukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket. Alaposan keverjük el benne ezeket.

➽ Végül adjuk hozzá a vodkát. Még egyszer keverjük össze és töltsük üvegben a krémlikőrünket.

➽ Egy éjszakát minimum álljon a hűtőben az itókánk, mert akkor érnek össze igazán az ízek. Körülbelül 2 hétig a hűtőben biztonsággal eláll. Tegyetek egy próbát vele! Ha a kamrában csak étcsokoládét vagy éppen tejcsokit találtok, akkor próbáljátok ki azzal is ennek a receptnek az elkészítését.

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések