Almás - baconös krumplisaláta


Ha karácsony, akkor legtöbbször francia- vagy krumplisaláta is kerül az asztalra egy kis rántott ponttyal. Most a hagyományos fogást egy kicsit felturbóztam. Sőt még egy másik változatot is hoztam. Csak annyit fűznék hozzá, hogy megéri kipróbálni.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
50 dkg zöld alma
5 dkg zöldhagyma
10 dkg lilahagyma
50 dkg felkockázott bacon

50 dkg joghurt
25 dkg majonéz
5 dkg mustár 

➽ A krumplit héjában megfőzzük annyi vízben, hogy ellepje /fajtától és az egyes darabok nagyságától függően kb. 25-30 perc alatt elkészül/. Próbáljunk azonos méretű burgonyákat választani. Ha megfő, akkor öntsük le a forró vizet, engedjünk rá hideget, hámozzuk meg és kockázzuk fel ezeket.

➽ Mialatt fő a zöldség, pirítsuk meg a felkockázott bacont. karikázzuk föl a zöldhagymát, aprítsuk fel a lilahagymát, kockázzuk föl az almát. A felkockázott krumplihoz hozzákeverjük az előbbieket, picit sózzuk az egészet. 

➽ Összekeverjük a joghurtot, a majonézet, a mustárt. Természetesen változtathattok az összetevők arányán. Ha egy kicsit édesebben szeretném a keveréket, akkor egy evőkanál mézet is hozzáadok. De ez már ízlés kérdése. Akár előző este is elkészíthető és a hűtőben legalább összeérnek az ízek.


➽ TIPP: Ha egy kicsit markánsabb ízeket is szeretnétek a salátába vinni, akkor hagyjátok el az almát, tegyetek még bele 25 dkg kéksajtot és 10 dkg pirított dióval szórjátok meg!




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések