2019. április 12., péntek

A legjobb flódni Budapesten


 Soha nem készítettem még flódnit, de a kóstoláson túl vagyok. És nem is akárhol: Raj Ráhel cukrász és tortatervező egyik üzletében.

"A flódni a zsidó konyhaművészet egyik – Magyarországon a legfinomabb – édes, töltött süteménye
Alapvető összetevői: tészta öt vékony rétegben (egy-egy réteg dupla réteslap is lehet) és a töltelékek – dió, mák, alma, lekvár (jellemzően szilva, de akad baracklekvárt javasló recept is).
A tészta alapanyagához gyakran száraz fehér bort is kevernek, illetve a mák- és diótölteléket főzik fel borral. 
2012-ben a hivatalos világrekordként jegyzett legnagyobb flódnit a magyar cukrász és tortatervező, Raj Ráchel készítette." 
(Forrás: Wikipédia)

Mi a Café Noé nevű üzletben jártunk a Dohány utcai zsinagógától csupán 5 perc sétára. Szeretem ezt a környéket. Az építészeti műremekeket örömmel csodálom meg egy-egy felfedezőtúra után.
Maga a hely roppant ódivatú és nem túl igényes, habár pici ráfordítással őszintén szerethető egységet lehetne kialakítani. Akár csak nyomtatott süteménykiírásokkal, új székekkel, friss festéssel, új cégtáblával.
A kiszolgálás viszont tökéletes és roppant kedves volt.

A sütemények a zsidó konyha szabályainak megfelelően készülnek, sőt még a legtöbb nevét így is kiírják. Frissek, finomak ezek az édességek.

Most pedig nézzük a flódnit. Remek ábra várja a betérőket magyarul és angolul is. Friss, nagy szelet süteményt kap a vendég. Megéri hazavinni és akár többször elfalatozni. Nem túl édes, nem száraz és az egyes rétegek egyszerűen fantasztikusak. Ha Budapesten jártok, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a speciális zsidó édességet.



Az alábbi helyeken kóstolhatjátok meg ezeket a finomságokat:

➽ Raj Ráchel Tortaszalon
V. Veres Pálné u. 31.
+36 1 787 6088
Café Noé
Raj Ráchel Tortaszalon
VII. Wesselényi u. 13.
+36 1 787 3842
Raj Ráchel Tortaszalon
XIII. Hollán E. u. 25.
+36 20 951 3281

 
Web: www.torta.hu/raj-rachel-flodni/
Nyitva: H-Sz 10-19 h

2019. április 8., hétfő

Szarvas bolognai medvehagymás tésztával


Ez a bejegyzés most egy hedonista gyors vacsoráról szól, mert egy bolognai ragu is lehet izgalmas. 
Szarvas darált húst nem lehet kapni, de remek választás ehhez egy csomag szarvasragu hús vagy ha magunk bontjuk a vadat, akkor a kicsi nyesedékek. 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

40 dkg szarvas darált hús
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 levél friss bazsalikom
3 db friss 10 cm-es ág kakukkfű
140 g paradicsomsűrítmény
0,5 dl vörösbor
2 dl víz vagy 2 dl szarvascsontból készült alaplé
1/2 tk. só
őrölt fekete bors
egy csipet őrölt borókabogyó
3 ek. olívaolaj

5 dkg sajt 

➽ Egy serpenyőbe 3 ek. olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a szarvas darált húst. Hasznos tipp, ha a hús daráláskor beledaráljuk a hússal együtt a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát. Én így tettem. De ha ez elmaradna, akkor egyszerűen aprítsuk fel a hagymákat és adjuk a húshoz.

➽ Gyakori kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk a húst (elveszíti a nyers hússzínt, világosabb lesz). Ekkor adjuk hozzá a fűszereket: az őrölt fekete borsot, a sót, a csipetnyi őrölt borókabogyót, a felaprított friss bazsalikomot és kakukkfüvet. Alaposan összekeverjük a serpenyő tartalmát.

➽ Ezután hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a vörösbort és a vizet vagy ha van éppen vadból készült alaplevünk, akkor azt. Ismét alaposan elkeverjük az alapanyagokat és közepes fokozaton kb. 15 percig főzzük.

➽ Ezalatt lobogó sós vízben kifőzzük a medvehagymás tésztát. Nekem abszolút favoritok ezek a termékek. Adalékanyagmentes, valódi medvehagymapürét tartalmaz és lassú, házi jellegű szárítással készülnek az Óföldeáki Tésztaüzem tésztái. Vadhúshoz pedig kiválóan passzolnak. Személyenként 10 dkg tésztát számoltam. A hivatalos terminus szerint 10 dkg tésztát 1 liter vízben kell kifőzni, 20 dkg-ot 2 liter vízben stb...
Megfőzzük a tésztát és végül leszűrjük, melegen tálaljuk.

➽ Az elkészült raguhoz kínáljuk a medvehagymás tésztát és a reszelt sajtot. 

Jó étvágyat kívánok hozzá Nektek!


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


2019. április 3., szerda

ÍGY GYILKOLJ MEG EGY BLOGGERT! - AZ ELLOPOTT VADÉTELES KÖNYVEM TÖRTÉNETE


Kedves Ismerőseim!

Azzal kellett szembesülnöm, hogy LOPÁS áldozata lettem.

Nem egy-két receptről van szó, hanem egy egész könyv ötletéről!

Kb. több, mint 2 éve egy komplett vadételes könyv tervezetével ültem le az egyik könyvkiadó céggel tárgyalni. Csak velük! Ígéretet tettek arra, hogy annyira jó az ötlet, így támogatnak benne. De egy kis időt kérnek. Majd a kiadó vezetője hosszú hallgatás után, annyit közölt, hogy nem valósulhat meg a könyv.
Akkor sérelmezték azt is, hogy nő vagyok.
Bónuszban diszkrimináció is, mert egy vadászó és főzni tudó nő nem elég hiteles! Biztos az angol királynő is hiteltelen vadász! 

A kiadó effajta hozzáállását méltánytalannak tartom és mélységesen elítélem!

Ez is csak egy mocskos üzlet!

Fekete István idézetét vésse észbe mindenki:
"Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is."

DE ENNÉL NAGYOBB ELISMERÉSRE EGY KIADÓTÓL NEM VÁGYOK! 
Iszonyatosan jó ötletem volt, nagyon alapos voltam, nagyon szépen összeraktam és ők nagyon szépen ellopták!

Több veszteni valóm nincs! Már nincs mit elvenni, mert ellopták az egész ötletet! Megosztom veletek a tervezetet még a könyv megjelenése előtt, amelyet 2016. szeptember 27-én készítettem el! Nagy tanulság volt ez számomra! 

Sajnos a személyes megbeszélésen még ennél is több ötlet hangzott el! Közöttük a jelenleg cím ötlete is. Milyen jó, hogy lelkesen jegyzetelt a kiadó...

Szégyen és gyalázat! Visszakereshettek a Facebookon is ezzel kapcsolatban! Felmerültek politikai kérdések is, felmerült az hogy egy férfival nem lenne-e hitelesebb. Hát tessék megcsinálták és nem velem!

Ahogy egyre több adat jön ki a könyvről látom az árat is úgy lőtték be, ahogy én leírtam (olvassátok el az én tervezetemet). A vadfajok bontását is hasonlóan. Felkerült az is hogy magyar. Szóval böngésszétek át az én leírásomat! Remélem a receptjeimet nem lopták el, de már ez is kérdéses!


Miért nem perelek?


Mert naiv emberként nem írtam semmilyen papírt ezzel a kiadóval csak átadtam az ötletemet és mert bizonyos körökben igen ismert a kiadó. Szépen kiénekelték a sajtot a számból! 


Egyszerű szellemi termék lopásról beszélünk, de ha már akár egy szót is megváltoztatnak az ő ötletükként eladhatják! 
De egy gyakorlott, igazi véres kezű ügyvéd biztosan ki tudna hozni ebből a helyzetből valamit, mert a közzétett anyagomban is látható már most, hogy több pontban egyezés van! De sajnos ilyen szakembert nem ismerek!

Az is szomorú, hogy az ötletem mögé találtak olyan embert, aki beállt! Ennyit a tartson össze a vadásztársadalom tézisről! 

Számot vettettem és úgy akartam dönteni, hogy abbahagyom a blogot, hogy ebből az egészből ennyi elég. ÚGY MINDENBŐL! Hogy a vadászatot is befejezem egy életre, mert ez méltatlan hozzám és az elveimhez és a vadásztársadalomról alkotott utópisztikus álmomról! 

Elhihetitek, hogy mennyire és mérhetetlenül rosszul vagyok ettől az egész helyzettől!

Egy jó tanács! Ha van egy jó ötletetek, akkor mindenképpen szigorú dokumentálás mellett adjátok át egy kiadónak, hiába tűnik az ország egyik legmegbízhatóbbjának! Ne gondoljátok azt, hogy ők úgysem teszik meg! Hogy ők tisztességesek és veletek úgysem történhet meg! 

MINDENKI VONJA LE A MAGA KONKLÚZIÓJÁT AZ ESETBŐL!


Olvassátok el az én elküldött anyagomat: 





SZAKÁCSKÖNYV VADÁSZOKNAK



  • Magamról:
    Tóth-Nacsa Ágnes vagyok, a Boldog Kukta blog szerzője, természetszerető fiatal vadászhölgy és horgász.

  • Vadgasztronómia és a vadászat szerelmese vagyok! Egy lesen töltött néhány óra igazi feltöltődés számomra. Az én történetem érdekessége, hogy saját döntésem alapján az év elején hivatalosan is vadász lettem úgy, hogy a családunkban egyetlen férfi sem űzi ezt a sportot.
  • A húsok, a hagyományos és a szabadtéri konyha a specialitásom némi külföldi kitekintéssel, apró csavarral. A vadhús állandó „vendég” az asztalunkon és a konyhai partizánkodásaimat már kezdetektől végigkíséri. Kezdő bloggerként újságba kerülő első receptem is egy vadétel volt.
  • 2011 óta évi 130 és 200 közötti bejegyzést teszek közzé a blogomon. A közösségi média több forrásán rendszeresen megosztom ezeket az írásokat, magam készítette fotókat, kulináris kalandozásaimat.
  • Nyomtatott és digitális platformon megjelennek időről időre receptjeim. A Fahéj magazin egyik szerkesztője voltam majdnem a kezdetektől. Emellett a televízióban a Család – Barát Magazinban és a Fishing & Hunting csatorna Vadászok konyhája műsorban is lehetőséget kaptam a főzésre. Több céggel állok állandó vagy időszakos kapcsolatban, akiknek receptekkel, ötletekkel, tanácsokkal segítek pl.: Herz, Maggi, Óföldeáki Tésztaüzem, CSIKOS, Donum Terrae, Tchibo...
  • Számtalan versenyen vettem már eredményesen részt. Időközönként külföldi vizekre is evezek. Számomra kiemelkedő a kanadai molekuláris gasztronómiával foglalkozó Molecul-R versenyen hivatásos szakácsok között elért 10 döntős közé való bekerülésem. A közelmúltból pedig a bécsi Park Hyatt Hotel által kiírt versenyen az éttermüket vezető séf Stefan Resch szarvashúsból készült ételemet beválasztotta a három döntős recept közé, melyet Bécsben szeptember elején készítettem el. A zsűri választása alapján, igazi megtiszteltetésként és elismerésként az én vadételem kerül fel a Park Hyatt Hotel téli étlapjára.



  • A könyv piaci háttere:

  • Alapos kutatás, piacfelmérés, tervezés után egy egyedülálló és hiánypótló magyar vadfajokra vonatkozó szakácskönyv ötletét szeretném megvalósítani a XXXXX XXXXX minőségi gondozásában.
  • A hazai könyvpiacon az antikvár könyveket is beleszámítva közel 20 fajta kiadvány foglalkozik vadételekkel - amelyek vagy nagyon régiek vagy halételekkel kombináltak - de egyik sem részletes és nem passzol tökéletesen a hazai vadgasztronómiába. Egy darab angol nyelvről lefordított könyv képviseli az igényes kiadványokat ebben a témában a hazai szakácskönyv piacon. Több olyan vadfaj van benne, amelyre itthon nem is vadászhatunk, tehát ezek a receptek nehezen kivitelezhetők. Ára jelenleg 6000-9000 Ft között mozog üzletfüggően.
  • Hazánk világszinten is minőségi vadban gazdag terület és számtalan külföldi sportvadász látogat el hozzánk. Ezáltal a könyv angol és/vagy német nyelvű fordítása is nagy lehetőségeket rejt. Mindkét nyelven a fordításban is közre tudok működni.
  • A vásárlóközönség ebben a témában egy-egy drágább, minőségi kiadványt is örömmel megvásárol, mert biztosítva vannak az anyagi feltételek. A hazai sportvadászok száma jelenleg kb. 
    60 000 főre tehető.
  • Terjesztési helyek tábora nem csak a könyvesboltokra korlátozódik ebben az esetben, hanem vadászboltokkal, vadászirodalommal foglalkozó webáruházakkal is bővül.

  • A könyv megvalósítása:
  • Megjelenésként maximum 200 oldalas keménykötésű, minőségi képekkel tarkított formátumra gondoltam.
  • Fontos, hogy saját fotókkal mind szabadtéren, mind pedig hobbi stúdiómban támogatni tudnám a közös munka egy-egy fázisát, ha szükséges.
  • Könyv felépítése és tartalma
- Első oldalon vadászüdvözlettel nyitok, plusz 1 oldal a hazai vadászidények ábrájával.
- Maximum 80 receptet tervezek két nagy csoportra bontva (apróvadak és nagyvadak).
- Minden vadfaj előtt 1 oldalas rövid bevezető írás/vadászélmény lesz, plusz 1 oldal
montázs a lesről, vadászházból, vadászatról, kultikus helyekről (Rózsakunyhó,
Nádasladány, Hatvan, Kaszó, Gyulaj...). Egy apró iránytűként funkcionál mindez a
hazai vadászkultúra bölcsőjéhez.
- Következő oldalon egy bontott, húsrészeket („robbantott ábra”) megnevező fotó
látható.
Az aktuális elejtett vadról néhány szó és felhasználási útmutató kerül mellé. Ez a
pont nem az összes vadfajnál lesz, mert több esetben azonos.

- A fenti oldalt követik a receptek. Ezekre is már 80 %-ban elkészültek az előzetes

ötletek. A hagyományos vadkolbász, vaddisznó pörkölt, fácánleves mellett
helyet kapnának a könnyen elkészíthető újdonságok, mint a pástétomok, sültek,
„üveges konfitált nyúl”, borban sült szarvaskolbász, levesek, grillezéskor
rozmaringra húzott saslik,
szendvicsek, a jól bevált vargányás-vaddisznós töltött káposztám... Mind
konyhában, mind szabadtéren elkészíthető fogásokról lenne szó.

  • 1 recept két oldalból áll. Az első oldalon a rövid bevezető (2-3 mondat), hozzávalók, leírás
található néhány fázisfotóval, a végén rövid tippel (pl. pác, mártás, házi vadfűszerkeverék,
apró praktika...). A másik oldal pedig a fotó az ételről.

  • Könyv zárása pedig - mint minden vadászat vége - egy igazi vadászlakoma lesz, ünnepi ruhában, sok-sok finomsággal a közreműködőkkel együtt és mindezt fotókkal
dokumentáljuk.

  • A legtöbb külföldi vadász szakácskönyvben egy összefoglaló található beszerzési helyekről,
vadászéttermekről, eszközökről. Erre is van egy listám, ha szükséges.

  • A könyv legvégén a betűrendes, oldalszámmal megjelölt receptlajstrom található.



  • Célom:
  • Tervem egy olyan időtálló, látványos könyv létrehozása, amelyet az olvasó örömmel vesz kézbe, lapozgatva pedig hol a lesen érzi magát, hol a vadászláz járja át minden porcikáját, hol pedig már a konyha felé veszi az irányt, hogy hozzálásson a főzéshez.
  • Hiteles forrásként, mint vadászhölgy és gasztroblogger szeretnék egy páratlan minőségi kiadványt létrehozni az Önök magas minőségű gondozásában 1 év alatt.
  • Optimális megjelenés a minden évben megrendezendő augusztus végi, szeptember eleji Országos Kaszói Vadásznap és a Soponyán megrendezendő Vadgasztronómiai Fesztivál! Azonnal és direktben elér az első vevőkhöz akár egy-egy kóstolóval, személyes találkozóval egybekötve.
  • Az 1 éves időintervallum a vadászidények miatt szükséges, de már június közepére teljesen befejezhetőek a könyv főzési és vadászati munkálatai.
  • Magam vadászom végig a hazai összes elfogyasztható vadfajt, magam zsigerelem ki ezeket és erről fotókat is készítünk a hitelesség jegyében!


Bízom, hogy a leírtak elnyerték tetszésüket és sikeres együttműködés indul el közöttünk!


Köszönettel,


Tóth-Nacsa Ágnes


Elérhetőségek:
Web: www.boldogkukta.blogspot.com
Email: boldogkukta@t-online.hu

2019. április 2., kedd

Langalló


Gaszrokörökben igen sok vitát generál a kenyérlángos vagy langalló kérdése. Ahogy  nagyszüleink ismerték a kenyérlángos kerek formájú, kemence alján sülő tészta, melyet utólag megkenhetünk libazsírral, tejföllel, szórhatunk rá felkarikázott hagymát. Ez a tepsis langalló viszont inkább a pizzához hasonlít, de magyaros változatban. Én így fogom elkülöníteni a továbbiakban a blogon és be fogom mutatni az igazi kenyérlángost is. Manapság a kenyérlángos vagy langalló definíciót erre a változatra használja a köznyelv.

Most már tisztáztuk a nagy-nagy különbséget készítsük el ezt a gyors változatot. Nem kovásszal dolgozunk ebben az esetben és sütőben is bátran elkészíthető ez a változat.

Hozzávalók 2 nagy tepsihez ( 40x40 cm):

Tésztához
1 kg liszt
2 dl víz
3 dkg só
2,5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dkg cukor
zsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez

Feltét
5 dl tejföl
10 gerezd fokhagyma
4 db közepes lilahagyma
50 dkg kockázott kolbász
30 dkg felkockázott húsos szalonna 

➽ A tepsikkel kezdeném. Sok helyen sok fajtát lehet kapni, olykor vagyonokért, de én a szabadkai piacon szerzem be ezeket kb. 2500 - 3500 Ft között (mikor hogy fogom ki). Jól tisztíthatóak, masszívak, nem nyaklanak jobbra-balra és a 40x40 cm-es mérettel már igen tekintélyesek. Beszerzési 5 perc után most jöjjön a recept.

➽ Az élesztőt pici tejjel és cukorral felfuttatjuk.

➽ A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, vizet, sót és cukrot. Ebből lángoshoz hasonló állagú tésztát gyúrunk. Ha túl nedves a tészta, akkor adjunk hozzá még lisztet, ha túl száraz, akkor pedig egy kis vízzel gyarapítsuk. Minden esetben függ a liszt minőségétől és típusától. Én tótkomlósi lisztet használok, ezzel készítem ez a tésztát.

➽ Konyharuhával lefedjük a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük.

➽ Ezután két részre osztjuk a tésztát. Kizsírozott tepsibe egyenletesen eligazgatjuk.

➽ Már csak a feltét hiányzik a langallóról. 5 dl tejfölt elkeverünk 10 gerezd zúzott fokhagymával. Ezekkel kenjük meg a tésztát.
Ebben az esetben lilahagyma szeleteket, kockázott kolbászt és kockázott húsos füstölt szalonnát használtam és egy kevés medvehagymával meghintettem az egészet. Ha nem akarjuk, hogy megkapja a medvehagymát a hő, akkor keverjük bele a tejfölbe és így kenjük rá a tésztára.  
Igazából bármilyen feltét kerülhet a langallóra. Lehet gomba, cukkini, padlizsán, füstölt tarja, szalámi... Legyetek kreatívak!

➽ Kemencében kb. 180 °C alsó hőmérsékletnél 70-80 perc alatt készül el. Furcsa módon első nap kicsit ropogósabb, de mégis puha tészta, másnapra viszont teljesen puha lesz lefedve. 
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy minden kemence más. Ez a leírás speciálisan a mi kemencénkre vonatkozik. Kemence hiányában pedig sütőben is bátran elkészíthető ez a tartalmas finomság.     



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


2019. április 1., hétfő

A hónap legjobb gasztroprogramjai - Április

 

Nem bolondok napi tréfa a mai bejegyzés. Valóban ilyen sok program vár rátok ebben a hónapban. 

Csemegézzetek kedvetekre! 

04. 06-07. Tavaszi etyeki piknik
Gasztrosétány, finom borok, kikelet. Ingyenes

04. 06-07. I. Csokoládé Fesztivál, Eger
Csokoládé minden mennyiségben, programok, kóstolók. - Ingyenes

04. 06-07. 12. Medvehagymás napok, Bakonybél
Medvehagymás ételek készítése, kóstolója, túrák, lelőhelybemutató.

04. 06. Hurka-pite Fesztivál, Polgár
Disznótor, csigapödrő verseny, kirakodó vásár.- Ingyenes 

04.06. Fehérvári Halünnep - Székesfehérvár
Halétel főzőverseny, koncertek, programok. - Ingyenes

04.06. Húsvéti Bárányfesztivál - Vasvár
Gasztronómia, bárányból/ birkából készült ételek, hagyományőrző programok, gomolyakészítés, koncertek. - Belépő

04. 06-07. I. Gödöllői Csokoládé & Édességfesztivál
Csokoládé és édességvásár, workshop, koncertek, programok. - Belépős

04.07. Magyar Ízek Tavaszi Vására - Budapest

80 termelő, sült kolbász, magyaros ételek. - Ingyenes

04. 08-14. Országos Étterem Hét EXTRA
A legjobb éttermek menüit megkóstolhatjátok kedvezményes áron ebben az időszakban. Regisztráció szükséges! - Menü díja

04.12. Tavaszi Csajszombat, Polány
Igazi csajos nap workshopokkal, finomságokkal, sok-sok érdekességgel a Babérliget Kúriában. - Regisztráció és belépő

04.12. Baw19: Kurátori tárlatvezetés a Foodplay kiállításban , Budapest
Étel, mint eszköz vagy szimbolikus jelentéssel bíró inspiráció, másrészt a képi megfogalmazás játékossága. Flanek Péter art director, fotódesigner tart tárlatvezetést a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. - Belépő

04. 12-14. Kucsmagomba Fesztivál, Várgesztes
Kucsmagomba túra, kóstoló, előadások. - Belépős

04. 12-14. 3. Palacsinta Fesztivál, Kecskemét
Az 50-es, 60-as évek jegyében koncertek, sok ezer palacsinta, palacsintaevő verseny.

04. 13-14. Bábolnai Sonkafesztivál, Bábolna
Sonkaverseny, sonkavásár, programok, lovagrend felvonulása, koncertek. - Ingyenes

04.13. V. Tanyanap Bogárzón, Bogárzó
Igazán izgalmas program kiváló termékekkel, kóstolókkal szívből jövő vendéglátással. 
Betekintés nyerhetnek a látogatók a fejésbe, gomolyakészítésbe, nyírásba Dani János Aranykoszorús Gazda díjat kiérdemelt juhásznál.
Emellett Nagy Gábor muzeológus előadást tart és kecskedudán játszik. 
Közös ordás lepény és juhtúrós pogácsa készítéssel várják még a vendégeket.  Délben töltött káposztával várják a vendégeket és lovaskocsikázásra is lesz lehetőség! 
Kihagyhatatlan gasztroélmény! - Regisztráció és Belépő

04. 13-14. Csak a Mentes Tavaszi Vásár, Budapest
Mentes alapanyagok, ételek vására, 60 minőségi kiállító, ahol még előadásokat és workshopokat is elcsíphetsz.


04. 13. Tavaszi pincenyitogató, Hajós
Borospincék, kóstoló, tavasz - Ingyenes  

04. 13. Sóstó Gulyásfesztivál, Kiskunhalas
Ingyenes családi programok, főzőverseny, 2000 adagos hatalmas üstben fő a gulyásleves. - Ingyenes

04. 13-14. Nagy Velencei-tavi Halfesztivál
Közel 100 fajta nemzetközi halétel, óriásbogrács, Velencei tó halállományának bemutatása, ételek készítése. - Ingyenes
04. 13-14. Medvehagyma fesztivál, Orfű
Minden mennyiségben medvehagyma, kóstolók, programok. - Belépő

04. 12-14. XX. Gyulai Pálinkafesztivál
Gyula a pálinka fővárosa néven is ismert. Minőségi pálinka, kézműves árusok, magyar gasztronómia kerül a figyelem középpontjába.

04. 12-14. Gerilla Gourmet Fesztivál, Szeged
Food truckok, streetfood, izgalmas programok. Korábbi bejegyzésemből csippenthettek egy kis ízelítőt.- Ingyenes

04. 14. Vegán Sunday Market, Budapest
Közösségi vegán piac remek programokkal és árusokkal. - Ingyenes

04. 22. Húsvéti Tavaszköszöntő Piknik, Hódmezővásárhely
A hangulatos Borsika Udvar húsvéti programját érdemes lesz feljegyezni a naptárba. Mennyei ételek, ínycsiklandozó sütemények, borok, programok és igazi húsvéti hangulat várja a jelentkezőket kiváló házigazdákkal. - Regisztráció és jegy 

04. 22. Kézműves Ízek Fesztiválja, Szentes
Hagyományos ételek, kalácssütés, tojásfújás, fafaragás és számtalan más program várja az érdeklődőket. Részben belépős

04. 26-28. Hú!SVÉT extrákkal, Palkonya
A Stílus Vidéki Éttermiség tagjai mennyei falatokkal várják az érdeklődőket. Regisztráció és belépőjegy

04. 26. A nagy sörleszámolás, Szolnok
Kóstoló, gasztroszínház, remek program! - Belépős

04. 27-28. Tápiósági Rétessütő és "Halat, mi jó falat" fesztivál, Tápióság, egész napos programok a főételtől a desszertig, Ingyenes

04.27. Füst Fesztivál, Zebegény
Több féle füsttel való ételkészítéssel találkozhatnak az érdeklődők az egy napos program keretein belül.
Főzünek a föld alatt (pit oven) egy méter mélyen, lesz feszített nyárson sütés (assado), kerámia és szekrény smokerekben füstölögnek majd a húsok és a zöldségek. - Ingyenes


04.27. Borvacsora Kovács Antallal a Spárgában, Martfű
Kiváló fogások és borok a háromszoros magyar bajnok sommelier, Kovács Antal útmutatásával. - Belépős

04. 27. Megfőzzük Almádit Szezonnyitó - Balatonalmádi
Kezdetét veszi a balatoni szezon. Remek ételekkel készülnek a Megfőzzük Almádit Egyesület tagjai! - Fizetős - a kiválasztott étkezés ára