2012. július 9., hétfő

Kakukkfüves cukkinikrémleves


A kertünkben ránk szakadt a nagy cukkini termés :-) Nem mondanám, hogy fürtökben lóg mindenhol a zöldség, de hallomásaim szerint nem szűkölködtünk ezen a téren. A történet csattanója viszont az, hogy nem jutottunk még haza és lelkesen vásárolom itt Pesten a "kitudjaholéshogyan" termesztett zöldséget.
Egy a lényeg! Én imádom minden formában! 

Ez a krémleves roppant egyszerű, de annál finomabb! Ha van egy szabad fél órátok, akkor lássatok neki.

Hozzávalók 2 személyre
70 dkg cukkini
2 dl 10%-os főzőtejszín
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk. só
2 kk. frissen morzsolt kakukkfű
4 ek. olívaolaj
víz (ellepje a zöldséget)

1. Zsenge cukkini került a kosárba, így nem pucoltam meg. Csak egyszerűen felkarikáztam, a hagymát szintén és az olívaolajon kb. 3-4 percig dinszteltem. 

2. Ezek után már megsózom és a frissen morzsolt kakukkfüvet is hozzáadom. A tejszínnel megöntözöm a zöldségeket és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a cukkinidarabokat az edényben. 

3. 20 perc főzés vár az alapanyagokra és végül egy botmixerrel csodálatosan krémes levest tálalhatunk az asztalra. Szokásos módon sajttal, kenyérkockákkal tálalhatjuk, de magában is valami mennyei.

4. Egy javaslat: jéghidegen tálalva még finomabb ebben a kánikulában. 

Ki kér egy kóbor leveses csészével? :-)


Nyomtasd ki a bejegyzést!