Russell Hobbs- Csokis-meggyes mousse egy csipet rafinériával




Egy nap csúszással olvashatjátok a Russell Hobbs eheti bejegyzésemet! Bízom benne, hogy a leírtak mindenkit kárpótolni fognak. A csoki világnapja alkalmából tökéletes kis desszert került az asztalra! Tudjátok ez az a bizonyos ronda, de finom kategória :-)) 
Újabb hét, újabb hasznos szerkezet került a karmaim közé. Ez az, amit semmi pénzért nem adnék oda senkinek! Az Allure kézi mixer maga a modern konyhai csoda.
Nézzük egy kicsit részletesebben, hogy mibe is szerettem én bele:-)

DESIGN:
Modern kombináció a fekete és a fém összhatása. LCD kijelző valami őrületes a gép tetején. Bekapcsolva kék háttérvilágítással jelzi az aktuális fokozatot. Továbbá azt is láthatjuk, hogy éppen az aktuális finomságot mióta kavargatjuk az edényben. Tudom, tudom rajongásom tárgya kőkemény design megoldás, de most had legyek gyarló. A külső megjelenésre csillagos ötöst adok. Ez az a kézi mixer, amiért minden barátnőd irigyelni fog! Fiúk, még a ti konyhátokban is kényelmesen elfér ez a vagány darab.


HASZNÁLAT:
6 fokozat,további turbó fokozat is a rendelkezésünkre áll. A tetején található fekete Russell Hobbs jelet megnyomva kényelmesen eltávolíthatjuk a dagasztó vagy éppen a keverőlapátokat. Habverésre és könnyű dagasztásokra is használhatjuk a mutatós kis mixert!

POZITÍVUM: 
Roppant könnyű szerkezet, amely nem hátrány a kézben tartás miatt. Külön piros pont a lapos hátsó felületért. Leírom részletesen, hogy mit értek ezen. A fekete alj teljesen sima, így biztonsággal a pultra állítható a gép, amikor befejezzük a munkát a krémes habverőkkel. Így nem kenünk össze semmit. Továbbá nem hátrány az sem, hogy mosogatógépben is el lehet mosni a habverőket.


NEGATÍVUM:
Nem lehet eleget használni :-)

ÁR: 13 500 Ft és 16 500 Ft között mozog a kereskedelemben megtalálható gépek ára.

ÜZLET: 
Az alábbi üzletekben vásárolhatjátok a gépet: http://hu.russellhobbs.com/where_to_buy.html

   Édes nyári bűnözés: Csokis-meggyes mousse

Ezt találtam ki ma nektek! Én nagy megszállottja vagyok a krémes finomságoknak. Gombóc Artúr szindrómában szenvedek igaz süti változatban:-) Most nézzétek mire is képes a gépezet! Öröm vele dolgozni!


 



5 dkg csokoládé (ét vagy tej)
4 tojás
2 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg meggypüré (friss vagy befőtt)
1/2 tk. fahéj
0,5 dl Kontyos meggybor (elhagyható a gyermek változatban, de a felnőtteknél érdemes megbolondítani az édességet felejthetetlen élményt biztosít) 










Elkészítés:
  • Gőz fölött egy edényben a csokoládét a vajjal együtt felolvasztom.
  • Amikor felolvadt, akkor lehúzom a tűzről és habverővel finoman belekeverem a tojások sárgáját, fahéjat és a meggypürét (meggybort opcionálisan).
  • Majd amikor szoba hőmérsékletűre hűlt a keverék, akkor a cukorral felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom. 
 
  • Kicsi mutatós poharakba vagy éppen tálkába öntöm. Hűtőbe teszem néhány órára és nyálcsorgatva várom a végeredményt. Édesen savanykás ízkavalkád részesei lesztek! Például a múlt héten látott Russell Hobbs botmixerrel összeturmixolt meggypürét önthetünk a lány mousse köré.
  • Tökéletes az ízharmónia a minőségi masinával készített desszerthez egy pohár édes csodálatos Kontyos meggybor! Ki szeretne romantikusan édes estét tölteni egy ilyen villám finomsággal és egy pohár borra? Én biztosan benevezek.


Bízom benne, hogy ezzel a kis kedvcsinálóval sokak lelkébe belopta magát a gép és az édesség is.  
Legyen szép napotok!

Népszerű bejegyzések