Óföldeáki Tésztüzem - Az apró csoda


Az gombás fusilli bejegyzésemhez visszatérve említettem, hogy mesélek Nektek az óföldeáki tésztáról! Szívemnek kedves hely, mert itt van az egyik otthonunk. De ennél jóval fontosabb most gasztronómiai szempontból a helyben készült tészta. Csak ezt használom már évek óta!


1988-ban alapították az üzemet. Családi vállalkozásként odafigyelnek a minőségre! Például az alapanyagok beszerzése hosszas utánajárás eredménye, a szárítás kíméletes (szinte hagyományos) és a mai napig részben kézzel csomagolják a tésztákat
Tetszik, hogy nem ragadtak meg egy szinten. Bővítettek, családias hangulatú csapatot alakítottak ki. Ma már 7 fővel működik a vállalkozás! Saját termékeiket saját autókkal szállítják 33 településre ingyenesen. Pályázaton pénzt nyertek és folyamatosan fejleszteni kezdték a tésztaüzemet. A legutóbbi bevásárláskor láttam, hogy egy korszerű raktár résszel most bővítik a főépületet. Tehát a fejlődés nem állt meg, sőt! Azért ez nagy szó a mai világban.
Életképek az üzemből

Mit kell tudni a termékekről? 

Nem bűvészkednek ilyen-olyan adalékanyagokkal. Tojás, liszt, egy nagy adag alapos munka és szeretet a termék ismérve.
Szinte általánosságban mondható, hogy a termékek kilogrammja helyben vásárolva 500 HUF. Közel 100 tészta van a palettán, én 10-15 fajtát vásárolok rendszeresen. A hagyományos tarhonyájuk megér egy misét! Csak ebből az egy termékből 3 méret közül válogathat az igényes vevő. Itt nagy zacskóban kimérve kapjuk meg a tésztát, természetesen ebben az esetben is felcímkézve, gyártási dátummal megjelölve. 

Én miért szeretem? 

Mert a gyönyörű sárga tészta nem különféle színezőanyagok végeredménye, mert megfőzve nem hull atomjaira a tészta és ízben is minőségi alapanyagot vásárolhatok.
Nekem az óföldeáki tészta egy garantált minőség arra, hogy ha nincs időm házit gyúrni, akkor is tökéletes étel kerüljön az asztalra.
Ami külön piros pontot jelent: házhoz is szállítanak igény esetén. Ezt már a tésztaüzem autója is messziről hirdeti.

Viszont a nem Csongrád megyében élőknek is van lehetőségük vásárlásra. Ma már Pick Pack Pontos átvétellel az ország 240 városában van rá lehetőség, hogy ezeket a termékeket átvegyük.




Ha mégis valaki az aprócska ékszerdoboz felé veszi útját, akkor íme a cím és az elérhetőség:

Cím: Óföldeáki Tésztaüzem
6923 Óföldeák
Széchenyi u. 22.
Nyitva:06-15h
WEB: http://net-teszta.hu/ 



Be kell csengetni és már lehet is kérni a kívánt árut. De érdemes előtte telefonon egyeztetni!

Telefonszám: 06 62 295 679

Remélem ismételten egy igazán minőségi alapanyaggal gazdagítottam a bevásárlókosaratokat!
Amennyiben van rá időtök, látogassátok meg Óföldeákot és töltődjetek fel egy kicsit a számtalan apró szépséggel és finomsággal!


 

Népszerű bejegyzések