Mézes juhsajt roséhabbal és egy csipet molekuláris gasztronómia

 A mai bejegyzésem egy mutatós desszertfalatka. Roppant egyszerű, de annál ízletesebb és mutatósabb fogásra esett választásom. 

Hozzávalók 20 db falatkához:

20 db vegyszermentes, ehető rózsaszirom
10 dkg juhsajt
2 ek. virágméz
1/4 kk. kurkuma (Fűszerész)
3 dl bor
1 tk. szójalecitin 

A friss rózsaszirmokat egy tálcára tesszük. 

A krémes juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk.

Azonnal rácsorgatunk 2 evőkanál virágmézet a sajtra és megszórjuk kurkumával mindezt. 

2-3 perc alatt a serpenyőt rázogatva bevonjuk a sajtokat az édes-fűszeres burokkal. 

Majd minden kockát egy rózsasziromba helyezünk. 

Tálalás előtt kell elkészíteni a roséhabot. Egy csipet molekuláris gasztronómiát vetettem be ebben az esetben. 

Egy lapos edénybe öntünk 3 dl rosét és hozzáadunk 1 teáskanál szójalecitint. 


Botmixerrel elkezdjük a bort a szójalecitinnel felhabosítani. Az így képződött habot leszedjük szűrőkanállal a keverékünk tetejéről és a sajtra helyezzük. 

Azonnal tálaljuk a falatkákat! 

Népszerű bejegyzések