Mézes juhsajt roséhabbal és egy csipet molekuláris gasztronómia
A mai bejegyzésem egy mutatós desszertfalatka. Roppant egyszerű, de annál ízletesebb és mutatósabb fogásra esett választásom.
Hozzávalók 20 db falatkához:
20 db vegyszermentes, ehető rózsaszirom
10 dkg juhsajt
2 ek. virágméz
1/4 kk. kurkuma (Fűszerész)
3 dl bor
1 tk. szójalecitin
A friss rózsaszirmokat egy tálcára tesszük.
A krémes juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk.
Azonnal rácsorgatunk 2 evőkanál virágmézet a sajtra és megszórjuk kurkumával mindezt.
2-3 perc alatt a serpenyőt rázogatva bevonjuk a sajtokat az édes-fűszeres burokkal.
Majd minden kockát egy rózsasziromba helyezünk.
Tálalás előtt kell elkészíteni a roséhabot. Egy csipet molekuláris gasztronómiát vetettem be ebben az esetben.
Egy lapos edénybe öntünk 3 dl rosét és hozzáadunk 1 teáskanál szójalecitint.
Botmixerrel elkezdjük a bort a szójalecitinnel felhabosítani. Az így képződött habot leszedjük szűrőkanállal a keverékünk tetejéről és a sajtra helyezzük.
Azonnal tálaljuk a falatkákat!
Hozzávalók 20 db falatkához:
20 db vegyszermentes, ehető rózsaszirom
10 dkg juhsajt
2 ek. virágméz
1/4 kk. kurkuma (Fűszerész)
3 dl bor
1 tk. szójalecitin
A friss rózsaszirmokat egy tálcára tesszük.
A krémes juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk.
Azonnal rácsorgatunk 2 evőkanál virágmézet a sajtra és megszórjuk kurkumával mindezt.
2-3 perc alatt a serpenyőt rázogatva bevonjuk a sajtokat az édes-fűszeres burokkal.
Majd minden kockát egy rózsasziromba helyezünk.
Tálalás előtt kell elkészíteni a roséhabot. Egy csipet molekuláris gasztronómiát vetettem be ebben az esetben.
Egy lapos edénybe öntünk 3 dl rosét és hozzáadunk 1 teáskanál szójalecitint.
Botmixerrel elkezdjük a bort a szójalecitinnel felhabosítani. Az így képződött habot leszedjük szűrőkanállal a keverékünk tetejéről és a sajtra helyezzük.
Azonnal tálaljuk a falatkákat!