Szőlő krémleves fahéjjal & mézzel
Roskadásig vannak a tőkék szőlővel a házunknál. Természetesen egy nagy szatyornyi édes gyümölcs eljött velünk Pestre. Csipegetés mellett valami könnyű és selymes levest szerettem volna kigondolni és íme ez lett a végeredmény. Körülbelül 30 perc alatt a végére is érhetünk a kuktálkodásnak és akár már melegen is fogyaszthatjuk.
1 kg szőlő
1,5 l víz
2 ek. méz / helyettesíthető cukorral vagy más édesítőszerrel
1/2 kk. fahéj
2 ek. liszt
2 dl 20%-os főzőtejszín
szőlőszemek a tálaláshoz
- 1 kg leszemezgetett, megmosott szőlőt 1,5 liter vízben felteszünk főni közepes lángon.
- Nem sok idő, maximum 10 perc ami alatt megreped a gyümölcs héja.
- Ekkor levesszük a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A magok és a héj szépen leülnek az edény aljára.
- Egy edényben simára keverjük a tejszínt és a lisztet, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet.
- 2 evőkanál mézzel, 1/2 kávéskanál fahéjjal ízesítjük és további 15 percig főzzük.
- Tálaláskor szőlőszemekkel, pirított mandulával kínáljuk akár hidegen, akár melegen!
Jó étvágyat kívánok hozzá Nektek!